Tetszett a cikk?

"Felebarátaink pártját nem illik megkívánni" – reagált az MDF elnöke Orbán Viktor egyik szombati kijelentésére.

Az már ismert, hogy Orbán Viktor a vezetők nélküli pártokat szereti, "ilyenekből áll össze a szövetsége" - mondta Dávid Ibolya az MTI-nek hétfőn, majd hozzátette: konzervatív keresztény politikusként kénytelen figyelmeztetni a Fidesz elnökét arra, hogy "felebarátaink pártját nem illik megkívánni". Ez nem vezet semmi jóra – fűzte hozzá az MDF elnöke.Orbán Viktor a polgári keresztény politikai erők egységes fellépése mellett érvelve szombaton azt mondta: bízik benne, hogy előbb vagy utóbb az MDF-fel is megtalálják az együttműködés lehetőségét. "Úgy látom, hogy ma ezt az MDF elnök asszonyával kevésbé tudjuk megtenni, ezért inkább az MDF tagságával kell megpróbálnunk" - fogalmazott Orbán.Az MDF nevében Csáky András választmányi elnök vasárnap közleményben "durva beavatkozási kísérletnek" nevezte a volt miniszterelnök nyilatkozatát, amelyben álláspontja szerint Orbán Viktor a demokrata fórum tagságát próbálja szembefordítani saját elnökével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!