Tetszett a cikk?

Az Index információi szerint a bagdadi magyar diplomáciai testület védelmét ellátó kisebb testőri egység kiküldéséről döntött a kormány. Eközben a Klubrádió úgy értesült: a kormány felülvizsgálná az Irakban tartózkodó magyar csapatok hazahívásának lehetőségét.

Az Index internetes hírportál információi szerint napokon belül egy ötfős, különleges kiképzésű rendőri egység indul Bagdadba. A kommandósok azzal a feladattal érkeznek az iraki fővárosba, hogy ellássák a magyar nagykövetség épületének védelmét, valamint biztosítsák a nagykövet és a magyar diplomáciai testület tagjainak mozgását. A nem katonai jellegű feladatokra és személyi védelemre felkészített egységet a speciálisan kiképzett rendőri állományból állították össze – írja a lap.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
Hazahívják Irakból a magyar katonákat augusztusig?
Az Index kérdésére Kovács László külügyminiszter elismerte, hogy a kabinet múlt heti ülésén határozat született a különleges egység Irakba küldéséről. A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy hosszas előkészítés után döntöttek a Köztársasági Őrezred kötelékéből válogatott csoport kiküldése mellett.Kovács a misszió időtartamáról azt mondta, hogy a kommandósok bagdadi jelenléte az iraki biztonsági helyzettől függ. Mint mondta: amennyiben a javuló helyzet miatt feleslegessé válna a nagykövetség biztosítása, hazarendelik őket.A kormány felülvizsgálná Irak ügyétA honvédelmi miniszter szerint a kormány felülvizsgálná az Irakban tartózkodó magyar csapatok hazahívásának lehetőségét, ha az ENSZ mégsem venné át az iraki stabilizációs és béketeremtő feladatokat az Egyesült Államoktól. Juhász Ferenc a Klubrádiónak elmondta, hogy ebben az esetben az ottani katonai helyzettől tennék függővé, hogy hazahívják-e a katonákat. Ennek most nem látja indokát a kormány – tette hozzá a honvédelmi miniszter. A Juhász Ferenccel készült interjút a Klubrádió este nyolc órakor kezdődő Kontra című műsorában hallhatják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vidnyánszky embere is gyanúba került a POSZT-pénzek lenyúlása ügyében

Vidnyánszky embere is gyanúba került a POSZT-pénzek lenyúlása ügyében

„Elképesztőek vagytok! Toljátok ezt a digitális oktatásnak nevezett amatőr e-sportot”

„Elképesztőek vagytok! Toljátok ezt a digitális oktatásnak nevezett amatőr e-sportot”

Azonnali hatállyal elrendelték a baromfik bezárva tartását Magyarországon

Azonnali hatállyal elrendelték a baromfik bezárva tartását Magyarországon