Tetszett a cikk?

„A lényeg az, hogy (...) ki kell fosztani ezt az országot" – jellemezte a kormány polititkáját Kövér László. A Fidesz választmányának elnöke a párt agárdi lakossági fórumán arról beszélt kedden, hogy az MSZP-ben is sokan úgy gondolják, a mostani választásokon kell a "hatalom terhétől" megszabadulni.

"Ami itt két éve zajlik, az nem dilettantizmus, hozzá nem értés eredménye, hanem az egy tudatos, szándékos, országrontó stratégiának a hibátlan végrehajtása" – mondta Kövér László. Úgy fogalmazott: "nem ostobaság, hozzá nem értés van a mögött, hogy a földművelésügyi minisztérium olyan földtörvényt terjeszt a parlament elé, amely tágra nyitja a kapukat a külföldi földvásárlók előtt, a spekulációs célú földvásárlások előtt, hanem szándékos stratégia."Hozzátette: "nem gazdasági hozzá nem értés van a mögött", amit a kormány az államadóssággal, az inflációval, a privatizációval művel, hanem a lényeg az, hogy (...) " ki kell fosztani ezt az országot."Kövér László szerint ahhoz, hogy mindennek véget lehessen vetni, arra van szükség, hogy a polgári oldal megnyerje a következő országgyűlési választásokat, "nem egyet, többet". "Ahhoz, hogy ez így legyen, a másik előfeltétel az, hogy június 13-án legalább ezt a választást megnyerjük, akár olyan különbséggel is, (...) ami után ennek a kormánynak pozíciói nem tarthatók tovább. Ami után a Medgyessy-kormánynak mennie kell" – jelentette ki az ellenzéki politikus.Ami után nem csak a kormány megy, "hanem még az MSZP-ben is, a hosszabb távra gondolkodó emberek azt mondják, addig kell szabadulni a politikai hatalom terhétől, amíg normális, nyugodt körülmények között lehet, és amíg nem fenyeget az a veszély, hogy még nagyobb bukás lesz belőle a következő országgyűlési választásokon."

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt a klasszikus Star Wars Darth Vadere, Dave Prowse

Meghalt a klasszikus Star Wars Darth Vadere, Dave Prowse

A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is

A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is

Az állam mindenhatósága a szocializmus idején sem hagyott teret az önkormányzatiságnak

Az állam mindenhatósága a szocializmus idején sem hagyott teret az önkormányzatiságnak