Tetszett a cikk?

Az előzetes szakértői vélemény szerint a rendőri intézkedés közben elhunyt fiú halálát több mint valószínű, hogy fulladás okozhatta, mert homok került a légutakba és a tüdőbe - állítja az Országos Cigány Önkormányzat.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke szerint fennáll a gyanúja annak, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés történt vasárnap Kecskeméten, amikor a rendőrök földre teperték és a fejét a homokba nyomták annak a roma fiúnak, aki az intézkedés közben életét vesztette. Mivel a rendőri intézkedés közrejátszott a halál bekövetkeztében, úgy gondolom, megalapozott a gyanúja annak, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés történt - nyilatkozta Kolompár Orbán kedden az MTI-nek. Mint mondta, az OCÖ hétfőn egyeztetett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitánysággal, s tájékoztatást kaptak az előzetes szakértői véleményről.Még a helyszínt is máshogy láttákAz OCÖ elnöke közölte: tanúvallomások szerint az intézkedő rendőrök a homokba nyomták a fiú fejét, így kerülhetett homok a légútjaiba. Kolompár Orbán maga is járt a helyszínen, s azt zöldségeskertszerűnek írta le, ahol barna színű szőlőhomok fedi a talaj felső rétegét. A rendőrség beszámolójában ugyanakkor füves területként szerepel a helyszín. Az OCÖ vezetője hangoztatta, bízik benne, hogy mielőbb megismerhetik a végleges orvos szakértői jelentést, amit más szakértőkkel is meg kívánnak vizsgáltatni. Megjegyezte: még folyamatban vannak a tanúkihallgatások, ezért egyelőre nem tudható, hány rendőr intézkedett és lehet felelős a halálért.Gondatlan emberölés lesz a vád?A t-zones értesülése szerint az ügyészségi nyomozóhivatal gondatlan emberölés gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn azt közölte: szívbeteg volt az elfogása közben vasárnap este Kecskeméten meghalt 19 éves körözött férfi. Az elfogást végrehajtó rendőrt felfüggesztették beosztásából, az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Nyomozó Hivatala folytat eljárást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyárra éledhet újra a szállodaipar, ha idejében feloldják a korlátozásokat

Nyárra éledhet újra a szállodaipar, ha idejében feloldják a korlátozásokat

Méregdrága lesz a Sony új mobilja, de nem mindenkinek szánják az Xperia Prót

Méregdrága lesz a Sony új mobilja, de nem mindenkinek szánják az Xperia Prót

Drónfejlesztő cégben vásárolt tulajdont a 4iG

Drónfejlesztő cégben vásárolt tulajdont a 4iG