Tetszett a cikk?

"Bennünket személyi kérdések nem foglalkoztatnak, de minden olyan kormányzati lépést támogatni fogunk (...), amely a 2002-es választási program végrehajtását szolgálja" - mondta Orbán Viktor hétfőn, miután Mádl Ferenc köztársasági elnökkel tárgyalt a miniszterelnök lemondása nyomán kialakult helyzetről.

A Fidesz világos, egyértelmű felhatalmazás, azaz választások nélkül semmifajta közhatalom gyakorlását nem tudja elképzelni - jelentette ki Orbán Viktor hétfőn. A köztársasági elnökkel folytatott tárgyalást követően a Fidesz elnöke azt mondta, pártja semmifajta alkuban részt venni nem tud, és nem is akar. Szerinte Magyarország ma kormány, miniszterelnök, hosszú távú megoldást nyújtó biztonságos alkotmányos berendezkedés nélkül van. AA volt kormányfő hozzátette, hogy megbeszélésükön előrehozott választásokról nem esett szó és a helyzet megoldásában nem tudott segítséget nyújtani a köztársasági elnöknek. Orbán szerint a bizonytalan helyzet felszámolásáért a kormánykoalíció pártjai és a köztársasági elnök tehet a legtöbbet.Orbán Viktor úgy vélte, 2002-ben Magyarország választópolgárai egy olyan program végrehajtásához adtak bizalmat, amelynek teljesítésére az MSZP-t és az SZDSZ-t kérték fel, s amelynek megvalósítása elmaradt. Álláspontja szerint, ha megvalósították volna a programot, Medgyessy Péter miniszterelnök nem kényszerült volna idő előtt távozni. Orbán Viktor közölte, azt kívánja, hogy a kormánykoalíció pártjai képesek legyenek olyan kormányt alakítani, amelynek van elegendő elszántsága és képessége a feladat teljesítésére. "Csak így állhat helyre Magyarországon a biztonság" - tette hozzá.A politikus elmondta, hogy a Fidesz a program végrehajtásához minden segítséget megad. "Bennünket személyi kérdések nem foglalkoztatnak, de minden olyan kormányzati lépést támogatni fogunk (...), amely a 2002-es választási program végrehajtását szolgálja" - mondta Orbán Viktor.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!