szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

„Nem tudom, hogy mire számíthatok, nem tudom, hogy mire kíváncsi a rendőrség" - mondta Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének volt elnöke, mielőtt belépett a Nemzeti Nyomozó Irodán épületébe.

Futó Barnabás, a gyanúsított védője még korábban elmondta: Szász Károly az ORFK Nemzeti Nyomozó Irodától kapott idézést, melyből annyi derült ki, hogy hol és mikor kell a gyanúsítotti kihallgatáson megjelennie. Ám az nem, hogy milyen ügyben.

Az ügyvéd nem hivatalosan úgy értesült: Szász Károlyt okirat-hamisítással gyanúsítja a rendőrség a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél történt megbízási szerződések megkötése miatt.

Futó Barnabás tudomása szerint Szász Károly 2003. július 16-i bántalmazása után nem sokkal Keller László volt közpénzügyi államtitkár feljelentése alapján nyomozás indult ismeretlen tettes ellen.

A feljelentés szerint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél teljesítés nélküli kifizetések történtek a belső munkatársaknak megbízási szerződés alapján, ez pedig csalás, hűtlen kezelés, illetve más bűncselekmények megalapozott gyanúját veti fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

DNS a biciklin: Tagadja a gyanúsított férfi Szász Károly megverését

A "nagykanizsai férfi" vallomásában tagadta, hogy ő verte volna meg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) volt elnökét tavaly júniusban, annak ellenére, hogy a rendőrségen közölték vele: DNS-ét megtalálták a Szász Károly megveretésének helyszínén talált kerékpáron.

Hét nap

SZÁSZ GYANÚSÍTOTT

Rövidesen gyanúsítottként hallgatja ki Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének volt elnökét a...

Itthon

Kulcsár ismerte Szász Károly egyik feltételezett támadóját

Tanúként hallgatta ki a rendőrség Kulcsár Attilát a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) volt vezetőjének, Szász Károlynak a megverésével kapcsolatban. Kulcsár védője szerint a volt bróker ismeri Szász feltételezett támadóját.

Új benzinmotorral és összkerekes dízelként érkezik az Opel Insignia

Új benzinmotorral és összkerekes dízelként érkezik az Opel Insignia

Downsizing, mint aktivizmus - hogyan alkalmazkodhatunk a bolygónk igényeihez?

Downsizing, mint aktivizmus - hogyan alkalmazkodhatunk a bolygónk igényeihez?

EU-pénzek elcsalása miatt emelt vádat az ügyészség

EU-pénzek elcsalása miatt emelt vádat az ügyészség