szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Miskolc ötöst kapott az első fordulóban, pályázatának minden mondata egy közös munka eredménye, amely a város már meglévő értékeit mutatja be - mondta a város alpolgármestere.

"A pályázat minden egyes betűje a város adottságaiból adódik, nem találtunk ki semmi újat, összeszedtük és bemutattuk azt, amink van" - hangsúlyozta Fedor Vilmos.

Mint hozzátette, a borsodi megyeszékhely lakói számára új lendületet adott a pályázati anyag elkészítése, a város valamennyi szakembere, intézménye részt vett a munkában, "egy páratlan összefogás alakult ki a nemes cél érdekében". Kiemelte: soha ennyit nem foglalkoztak pozitív értelemben a korábban "acélvárosként emlegetett Miskolccal, mint az elmúlt időszakban."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Európa kulturális fővárosa: négyen már kiestek

A tizenegy jelentkező városból hét - Eger, Miskolc, Pécs, Győr, Sopron, Budapest és Debrecen - jutott tovább az Európa kulturális fővárosa 2010 cím elnyerésére kiírt pályázat második fordulójába.

MTI Kult

Tizenegy magyar város akar az EU kulturális fővárosa lenni

Színvonalukat tekintve a német pályázatokhoz hasonló csomagokat nyújtottak be a városok - mondta Mesterházy Balázs miniszteri biztos hétfőn. Győztest szeptemberben hirdetnek: egy magyar és egy német város együtt lesznek az EU kulturális fővárosai.

hvg.hu Kult

Polgárok Pécs "Európa Kulturális Fővárosa" pályázata mellett

Az elmúlt hetekben közel hatszázan csatlakoztak a nemrég megalakult Zsolnay Társasághoz. A szerveződést Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata hívta életre, hogy tagjai támogassák a várost abban, hogy 2010-re elnyerje az Európa Kulturális Fővárosa címet.

Washington Post: Beindult az illiberális lengyel sajtódaráló

Washington Post: Beindult az illiberális lengyel sajtódaráló

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Karácsony: A modern, demokratikus politika csakis feminista lehet

Karácsony: A modern, demokratikus politika csakis feminista lehet