szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz arra vár választ Gyurcsány Ferenctől, hogy a miniszterelnök támogatja-e Szili Katalin államfőjelölését és államfővé választását, vagy meg akarja buktatni az MSZP jelöltjét – mondta Deutsch Tamás.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: azért várnak választ a miniszterelnöktől, mert a Magyar Nemzet szerint Gyurcsány Ferenc "titkos politikai háttéralkut" készül kötni az SZDSZ-szel. Ezt a hírt Kuncze Gábor pártelnök az egyik napilapban megjelent interjújában nem cáfolta – tette hozzá Deutsch. (Az SZDSZ országos tanácsa ülése előtt viszont – sokadszor – igen – a szerk.)

A Fidesz politikusa utalt arra, hogy a miniszterelnök előszeretettel beszél arról, hogy véget kellene vetni a mutyi Magyarország időszakának. "Gyurcsány Ferenc élen járhat ebben a törekvésében azzal, hogy az elmúlt 15 esztendő legnagyobb titkos politikai mutyiját nem köti meg a Szabad Demokraták Szövetségével, ezzel elkerüli, hogy az emberek azt gondolhassák, hogy ő egy mutyi-kormány mutyi-miniszterelnöke."

Álláspontja szerint ugyanakkor régóta tudható, hogy a miniszterelnök meg akarja buktatni Szili Katalint. Több alkalommal is mindent megtett annak érdekében, hogy ez megtörténjen. Az ellenzéki politikus szerint a miniszterelnöknek a nyilvánosság elé kellene állnia, hiszen már mind a négy parlamenti párt világosan kifejtette véleményét az ügyben, csupán ő nem közölte még álláspontját.

Batiz András kormányszóvivő az MTI érdeklődésére "spekulációnak, rosszindulatú találgatásnak" minősítette Deutsch Tamás felvetését, és érdemben nem kívánta kommentálni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Szili visszalép az elnökjelöltségtől?

Mindenképp titkos lesz a szavazás jövő hétfőn és kedden a köztársasági elnök megválasztásakor, bár a Fidesz néhány szabad demokrata képviselő szavazása esetén a látszatát is elkerülné, hogy képviselői nem teljes számban támogatták Sólyom Lászlót. Szili Katalin felvetette, hogy esetleg nem ő lesz a szocialisták végső jelöltje.

Fókuszban

Az asszony végzete?

Valószínűleg az egyetemi katedra és a kutatószobák hűvös magánya jutott volna Sólyom László osztályrészéül, ha nem jön...

Itthon

A nép és az elit – népszavazás után, elnökválasztás előtt

Lehet, hogy a népakarat és a politikai elit ambíciói közötti szakadék új korszakot jelent az európai politikában? A konfliktus nálunk az elnökválasztás ügyében élesedhet ki. Az unió alkotmányát brutálisan elutasító francia és holland népszavazás tapasztalatainak elgondolkodásra kellene késztetni a magyar politikai elitet - véli írásában Hack Péter.

Itthon

Sándor-palota - forradalom

Bárhogy alakul a jövő hét elejére tervezett parlamenti államfőválasztás, túlságosan sok sebet ejtettek a kormánypártok egymáson a jelölés során ahhoz, hogy a koalíciós kapcsolat ugyanaz maradjon, mint annak előtte. Az SZDSZ hétfőn bejelentett távolmaradása a voksolástól az ellenzék által favorizált Sólyom László esélyeit látszik növelni, miközben a vita továbbra sem a jelöltek képességeiről szól.

Fókuszban

A végzet asszonya?

Egy közvetlen elnökválasztáson összehasonlíthatatlanul jobbak lennének Szili Katalin esélyei, mint az Országházban: a...