szerző:
MTI

Internetes adatkapcsolattal próbálja a vámhatóság az okmányirodákkal közösen kiszűrni a forgalomból azokat a gépjárműveket, amelyek után nem fizették meg a regisztrációs adót - közölte a vám- és pénzügyőrség szóvivője.

A február 15-től tesztelik, március 1-jétől pedig élesben is használni fogják azt az informatikai rendszert, amelynek segítségével kiszűrhetik a forgalomból azokat a személygépkocsikat és motorkerékpárokat, amely után a regisztrációs adót nem fizették meg - tájékoztatott közleményében Sipos Jenő. 

A közlés szerint az okmányirodák minden hónap 15. napjáig átadják a vámszervezet részére azon személygépkocsik és motorkerékpárok adatait, amelyek forgalomba kerültek. Az online kapcsolatról szóló megállapodást a Vám- és Pénzügyőrség és a Belügyminisztérium Központi Hivatala csütörtökön írta alá.

Sipos Jenő alezredes közölte azt is: egy évre visszamenőleg átfogó ellenőrzést és adatgyűjtést terveznek, hogy feltárják a  regisztrációs adóval kapcsolatos visszaéléseket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Regisztrációs adócsalást derített fel a VPOP

Több mint 50 milliós regisztrációs adócsalást derített fel a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP), adócsalással hét embert gyanúsítanak, kettőt őrizetbe is vettek - közölte a vám- és pénzügyőrség szóvivője az MTI-vel szerdán.

MTI Gazdaság

Kovács: "jelentős viták" a regisztrációs adó megszüntetéséről

Növelné az európai gépkocsigyártók versenyképességét és megszüntetné az európai autópiac széttagoltságát, ha fokozatosan eltörölnék a regisztrációs adót - mondta Kovács László, az Európai Bizottság adó- és vámügyi biztosa a Budapesti Autószalon szombati megnyitóján.

MTI Gazdaság

EU-s irányelv készül a regisztrációs adóról

Az Európai Bizottság adó- és vámügyi főigazgatósága dolgozik egy kötelező érvényű szabályozáson, direktíván a gépkocsik regisztrációs adójára vonatkozóan, ez februárban az adóügyekkel és vámunióval foglalkozó biztos, Kovács László elé kerül - jelentette be Brüsszelben maga a magyar felelős.

MTI Gazdaság

Milliárdos hiányt okoz a regisztrációs adó módosítása

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) és a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (Gémosz) szerint a regisztrációs adót érintő, jövőre hatályba lépő módosítások összesen 22 milliárd forint adóbevétel-kiesést okoznak a központi költségvetésnek az idei évhez viszonyítva.

MTI Gazdaság

Megszűnhet a járművek regisztrációs adója

Az Európai Bizottság júliusra halasztotta az egységes gépjárműadó bevezetéséről szóló terv vitáját és a döntést. A tervek szerint a regisztrációs adó beépülne az üzemben tartási adóba, és így megszűnne.

MTI Gazdaság

Eltűnik a regisztrációs adó

Az elképzelés alapján a tagállamok nagy részében - de nem mindegyikében - kivetett regisztrációs adó fokozatosan beépülne az éves üzemben tartási adóba, és így egy idő után megszűnne.

O1G-sre cserélte a Momentum egy kecskeméti rádió logóját

O1G-sre cserélte a Momentum egy kecskeméti rádió logóját

Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Gázrobbanássá fajult a családi veszekedés

Gázrobbanássá fajult a családi veszekedés

Visszatér Berki Krisztián

Visszatér Berki Krisztián

Orbán kicsit előreszaladt: már most megváltoztatta Macedónia nevét

Orbán kicsit előreszaladt: már most megváltoztatta Macedónia nevét

Nyolcmillió forintos kártérítést szeretne Ahmed H.

Nyolcmillió forintos kártérítést szeretne Ahmed H.