szerző:
MTI/hvg.hu

A budapesti 4-es metró megépítése és külvárosi vasúthálózat létrehozása mellett érvelt a Fidesz elnöke a TV2 Tények Este című csütörtök éjszakai műsorában.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy ez elmúlt négy évben sem épült egyetlen méter metró sem. Úgy fogalmazott: "Nem tartom igazságosnak, hogy a mi kontónkra akarják írni azt, hogy nem épült metró 1998 és 2002 között, mert látják, most másik kormány van, ráadásul ugyanaz a kormány van, mint amilyen koalíció uralja a fővárost".

A nagyobbik ellenzéki párt vezetője közölte: a felszíni közlekedésről sem szabad elfeledkezni, a Fidesz egy, a vasutat és a metrót összekapcsoló külvárosi vasúthálózatot is létrehozna. Mint mondta, ezzel lehetővé válna, hogy százezrek juthassanak be tömegközlekedéssel fővárosi munkahelyükre, és gépkocsijukat kulturált módon, őrzött parkolókban helyezhessék el, de ehhez metró is kell.

A Fidesz elnöke azt is megígérte, ha győznek, felére csökkentik az autópályák úthasználati díját.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Az év elején nőtt az internetezők pesszimizmusa

Kis mértékben, hibahatáron belül csökkent a hvg.hu Net.Hangulat index – derül ki az NRC piackutató cég januári kutatásából. A magyarországi folyamatok megítélésében az iskolai végzettség a legmeghatározóbb dimenzió. A 30-39 évesek a legkevésbé optimisták az ország helyzetét tekintve.

MTI Itthon

Tortás merénylet Demszky ellen a Kuplungban

Tortával dobták meg a főpolgármestert egy kampányrendezvényen a főváros egyik szórakozóhelyén csütörtök este. Demszky Gábor elmondta: az incidens a Kuplungban történt, és rendezvény résztvevői Tomcatet véltek felfedezni abban, aki ezt az akciót végrehajtotta.

MTI Itthon

Az önkormányzatok miatt csépeli egymást a két nagypárt

Az önkormányzatok ma rosszabb helyzetben vannak, mint négy évvel ezelőtt – mondta Szita Károly, a Fidesz önkormányzati tagozatának vezetője. Az MSZP szerint ebben a ciklusban kétezer milliárd forinttal többet kaptak az önkormányzatok, mint az Orbán-kormány idején.

hvg.hu Itthon

Nem kérnek a negatív kampányból a netpolgárok

Az internetezők többsége szerint a negatív kampány elfogadhatatlan része a nyilvánosságnak, és egyaránt árt annak, akikre irányul és annak, aki csinálja. Az internetezők szerint Magyarországon több a negatív kampány az üzleti és a politikai életben, mint Nyugat-Európában vagy az Egyesült Államokban.

MTI Itthon

Tony Blair szónokol az MSZP kongresszusán

Tony Blair brit miniszterelnök, a brit Munkáspárt elnöke jövő pénteken részt vesz az MSZP kongresszusát megelőző rendezvényen - mondta Hiller István, a szocialista párt elnöke.

MTI Itthon

Sólyom László: Magyarországon jelen van a szolidaritás

Magyarországon jelen van a szolidaritás, az önzetlenség, és van olyan erkölcsi erő, amelyre számítani lehet - hangoztatta a köztársasági elnök, amikor csütörtökön a Sándor-palotában fogadta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület képviselőit és támogatóit.

Megműtötték, de életveszélyes állapotban van a színpadon megkéselt gdanski polgármester – videó

Megműtötték, de életveszélyes állapotban van a színpadon megkéselt gdanski polgármester – videó

Nem halogathatják tovább a béremelést a cégek

Nem halogathatják tovább a béremelést a cégek

A magyar átlag tripláját keresi, aki kimegy Németországba

A magyar átlag tripláját keresi, aki kimegy Németországba

Részletekbe menően átvilágítják az MTA kutatóintézeteit, de addig is alig kapnak pénzt

Részletekbe menően átvilágítják az MTA kutatóintézeteit, de addig is alig kapnak pénzt

Tudományos mérföldkő: kikeltek a növényi magok a Hold "sötét oldalán"

Tudományos mérföldkő: kikeltek a növényi magok a Hold "sötét oldalán"

Dühös? Csapjon oda!

Dühös? Csapjon oda!