szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az árvízi veszélyhelyzet kihirdetése után a költségvetés valamennyi forrását fel lehet használni az árvízi védekezésre - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter, aki szerint nőhet a költségvetés hiánya az árvízi kiadások miatt.

"Nincs korlát Magyarországon a költségvetési forrás felhasználására az árvízi védekezésre attól kezdve, hogy kihirdetük a veszélyhelyzet" - jelentette be Veres János pénzügyminiszter.

"Bőségesen lesz pénzünk az árvízi védekezésre, ha kell az egész éves tartalékot erre fogjuk felhasználni" - hangsúlyozta, hozzátéve: ott, ahol veszélyhelyzet van, a költségvetés minden, egyébként más célra tervezett forrását is fel lehet használni.

Veres János arra a kérdésre, honnan vesznek el pénzt elmondta: ahonnan csak kell, de a legegyszerűbb megoldás a költségvetés általános tartaléka. A veszélyhelyzet kihirdetésével ugyanis az általános tartalék felhasználásának 40 százalékos, első féléves korlátja sem érvényes.

"Az általános tartalék bőségesen elég arra, amire szükség van" - vélte a miniszter, hozzátéve, hogy elsősorban ezt a keretet használják. Szerinte a jelenlegi információk alapján a tartalék valószínűleg elég lesz az árvízi kérdések kezelésére. Miután más célra is kell még tartalékot használni, nőhet a költségvetés hiánya az árvízi kiadásokkal - fűzte hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Árvízvédelmi vészhelyzetet hirdetett a miniszterelnök

Árvízvédekezési vészhelyzetet hirdetett a miniszterelnök - a kormányzati koordinációs bizottság javaslatára - hétfőn 15 órától. A vészhelyzet a Duna folyón a Komárom-Esztergom-Budapest-Tass szakaszra, illetve az Ipoly folyón Ipolytölgyes és a torkolat közötti szakaszra terjed ki.

MTI Választás 2006

Gyurcsány 12 pontja az árvízi védekezésre

A kormány 12 pontos árvízvédelmi cselekvési programot fogadott el annak érdekében, hogy gyorsan és bürokrácia-mentesen lehessen segíteni az árvízi védekezést, illetve később a helyreállítási munkálatokat - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

Bármilyen fenyőt venne is idén, drágább lesz, mint tavaly volt

Bármilyen fenyőt venne is idén, drágább lesz, mint tavaly volt

61 milliárd forintból támogatja a kormány azokat a cégeket, amelyek kirúgás nélküli fejlesztést vállalnak

61 milliárd forintból támogatja a kormány azokat a cégeket, amelyek kirúgás nélküli fejlesztést vállalnak

Vasrúddal próbáltak pénzt szerezni egy nyíregyházi ATM-ből

Vasrúddal próbáltak pénzt szerezni egy nyíregyházi ATM-ből