szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jelenleg 2491 kilométeren van készültség a folyók fővédvonalain, ebből 1446 kilométeren harmadfokú készültség.

Csökkent az árvízvédelmi készültségben lévő védvonalak hossza, jelenleg összesen 2491 kilométeren van készültség a folyók fővédvonalain - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs törzsvezető-helyettese szerda reggel az MTI-vel.

Míg kedden az árvízvédelmi készültségben lévő védvonalak hossza 2.623 kilométer volt, addig szerdára ez a szám 2491 kilométerre csökkent - írja le közleményében Göncz Benedek. Összesen 1446 kilométer védvonalon van harmadfokú készültség.

A legmagasabb készültséget tartják fenn a Dunán Baja térsége alatt a bal parton az országhatárig, a Tiszán a Lónyay főcsatorna torkolata és a déli országhatár között, a Zagyván Szolnok és Újszász között, a Taktán, a Lónyay-főcsatornán, a Bodrogon, a Hármas-Körösön, a Hortobágy-Berettyón, valamint a Maros alsó szakaszán.

Másodfokú készültséget 503 kilométer védvonalon, míg első fokú készültséget 542 kilométeren tartanak fenn Magyarország folyóin.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

Árvízhelyzet óráról órára - csütörtök

Fokozott figyelőszolgálatot tartanak a Római-parton a védelmi szakemberek, konkrét védekezésre jelenleg nincs szükség. Kövesse nyomon az árvízzel kapcsolatos történéseket, intézkedéseket óráról órára a hvg.hu-n.

MTI Itthon

Az árvízi védekezésre eddig 3,9 milliárd forintot fordítottak

Eddig mintegy 3,9 milliárd forintot fordítottak az árvízvédelmi munkálatokra, míg a védművekben, az épületekben és az egyéb infrastruktúrában keletkezett károk felmérése csak a víz levonulása után kezdődhet meg – mondta el Varga Miklós, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

MTI Választás 2006

Befolyásolja-e az árvíz a választásokat?

Most először fordul elő Magyarországon, hogy a parlamenti választások egyik fordulóját súlyos árvízi helyzetben rendezik meg. A négy évvel ezelőtti nagy árhullám már lemenőben volt a választások első fordulójának idejére, így helyi előzmények nélkül, csak a külföldi tapasztalatokból kiindulva lehet választ keresni arra a kérdésre, hogy miként befolyásolhatja az árvíz egy választás eredményét.

Kompresszor és V8: 550 lóerős divatterepjáró a Jaguartól

Kompresszor és V8: 550 lóerős divatterepjáró a Jaguartól

Majka: Életek múlnak a hülyeségen, úgyhogy a hülyéket el kell küldeni a fenébe

Majka: Életek múlnak a hülyeségen, úgyhogy a hülyéket el kell küldeni a fenébe

Több helyen külföldi orvosokkal pótolnák a munkaerőhiányt Olaszországban

Több helyen külföldi orvosokkal pótolnák a munkaerőhiányt Olaszországban