szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bár a Tisza vízszintje várhatóan meghaladja az eddig mért legmagasabb értéket, Szeged biztonságban van - jelentette ki Botka László polgármester pénteken a csongrádi megyeszékhelyen. A Tisza vízszintje Szegednél a hétvégén, s a jövő hét elején minden valószínűség szerint rekordot fog dönteni, a vízügyi szakemberek szerint azonban továbbra sem várható probléma, a gátak jó állapotban vannak - mondta a politikus.

Az elmúlt napok esőzése és a Maroson elindult új árhullám miatt nagyon hosszan, akár május végéig rendkívül magas vízszintre kell készülni. Az árvízi védekezés legfontosabb feladata ezért a védművek és gátak állapotának folyamatos ellenőrzése, az esetleges nem várt jelenségeknél pedig a gyors beavatkozás - hangsúlyozta Botka László.

A polgári védelem kritikus esetben akár háromezer fővel is részt tudna venni a védekezésben Csongrád megyében - közölte Muhoray Árpád, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) veszélyhelyzet-kezelési főigazgató-helyettese. Az OKF a védekezéshez szükséges bármilyen technikai igényt saját

központi készleteiből kész teljesíteni vagy azonnal intézkedik a szükséges eszközök beszerzéséről - tette hozzá a dandártábornok.

A katasztrófavédelem pénteken Szegedről ezer gumicsizmából és ötszáz esőkabátból álló, 3,1 millió forint értékű segélyszállítmányt indított el a Vajdaságba, ahol a Duna és Tisza együttes áradása okoz komoly problémákat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Vészhelyzet a Tiszán, a Maroson, a Hármas-Körösön és a Zagyván

Árvízvédelmi veszélyhelyzetet hirdettek ki péntek 13 órától a Tisza Kisköre és országhatár közötti területére, valamint több más érintett folyóra - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Budapesten. Veszélyhelyzet lépett életbe a Tiszán kívül a Maros teljes szakaszán, a Hármas-Körösön Mezőtúrtól a torkolatig terjedő szakaszán, valamint a Zagyva torkolatánál.

Medián: Hasít a migránsozós narratíva, de itthon nincs többsége Orbán vétójának

Medián: Hasít a migránsozós narratíva, de itthon nincs többsége Orbán vétójának

A Barcelona könnyedén nyert a Fradi ellen Budapesten is

A Barcelona könnyedén nyert a Fradi ellen Budapesten is

Hogyan csinálhatott az Apple olyan chipet, amellyel kenterbe veri az Intel processzorait?

Hogyan csinálhatott az Apple olyan chipet, amellyel kenterbe veri az Intel processzorait?