szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az összetartás drámai hiánya olyan seb, amely Mohács óta máig nem gyógyult be - mondta Erdő Péter bíboros az esztergomi bazilikában tartott húsvéti szentmiséjén vasárnap.

"Súlyosan nehezedik ránk a reménytelenség bűne és a csüggedés kísértései. A térség országainál jóval korábban megszületett nálunk a gyermekellenes magatartás. A társadalom jólétet nem tudott biztosítani, megengedte az abortuszt, melyet a keresztények is tömegesen elkövetnek" - emelte ki az esztergom-budapesti római katolikus érsek a püspöki konferencia által meghirdetett imaévre kiadott körlevélből.

"Sokunk életét a szétszórtság, a reménytelenség, a pillanatnyi előnyöket kereső anyagiasság, a karrierizmus, a jövőtlenség érzése és a depresszió jellemzi" - tette hozzá a körlevelet idézve Erdő Péter. A bíboros szerint nehezen jutunk átfogó, derűs életszemlélethez, és alig érezzük a jövő vonzásait és ígéretét.

"De hinnünk kell és hinnünk szabad, mert ráérzünk az igazságára, és mert halljuk a tanúságtételét azoknak, akik találkoztak Vele. Így legyünk a mai húsvéton mi is társai a feltámadás hitének ujjongva örülő tanítványoknak, és kezdjünk el egy új életet, (...) mely az egyház élete, és amely a Jézussal való találkozás" - kérte a híveket a bíboros.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

A világ világossága

Húsvétkor ünnepli a kereszténység Jézus Krisztus feltámadását. A húsvét a legrégibb keresztény ünnep és egyúttal a legjelentősebb is az egyházi év ünnepeinek sorában. A húsvét gyökerei azonban messze visszanyúlnak a pogány hagyományokba is, ezért – ha csak jelképekbe (tojás, nyúl) fogalmazva is – a tél elmúlását, a természet megújulását és a termékenységet is ilyenkor ünnepeljük.

Orbán: Küzdünk, hogy az iskolákat és óvodákat ne kelljen bezárni

Orbán: Küzdünk, hogy az iskolákat és óvodákat ne kelljen bezárni

A G20 támogatást ígért a Covid-vakcinák igazságos elosztásához

A G20 támogatást ígért a Covid-vakcinák igazságos elosztásához

Lenyűgöző lelet került elő az apokaliptikus Pompejiből: úr és szolgája testét rekonstruálták

Lenyűgöző lelet került elő az apokaliptikus Pompejiből: úr és szolgája testét rekonstruálták