szerző:
MTI

A Fidesz országos választmánya a Magyarországon kialakult válsághelyzetre tekintettel úgy döntött, hogy november 25-re rendkívüli kongresszust hív össze – közölte Szijjártó Péter szóvivő.

A kongresszus napirendjén szerepel az önkormányzati választások értékelése, valamint egy olyan politikai helyzetértékelés, amely a demokratikus kormányzás helyreállítása érdekében teendő lépésekről szól. Emellett módosítanák a Fidesz alapszabályát is, létrehozva az Önkormányzati Képviselők Országos Gyűlését, annak érdekében, hogy a helyi közösség életét meghatározó döntéshozókat integrálják a párt szervezeti keretei közé.

Jövőre reformok helyett megélhetési válság lesz Magyarországon, a Fidesznek azonban mindent meg kell tennie, hogy ezt megakadályozza - mondta Varga Mihály alelnök az ellenzéki párt szombati budapesti választmányi ülésén. Kövér László arról beszélt: a nemzet ma ugyanazokkal áll szemben, akikkel 50 éve, ezért 1956-hoz hasonló széles nemzeti összefogásra van szükség.

Varga Mihály, az Orbán-kormány egykori pénzügyminisztere szerint a kormány először pénzügyi válságot idézett elő, amelynek eltitkolása gazdasági válságot okozott, az pedig jövőre megélhetési válságba csap át, vagyis eléri a háztartásokat, az emberek mindennapi életét. Sok családot fenyeget a veszély, hogy nem tudja kifizetni a számláit, nem lesz pénze a megélhetéséhez szükséges alapvető cikkekre, ez pedig minden eddiginél kiterjedtebb békétlenséghez, tiltakozáshoz vezethet - tette hozzá Varga Mihály, aki szerint a Fidesz feladata, hogy megtalálja azokat a lépéseket, amelyekkel a valódi reformra sarkallja a kormányt, hogy az ország elkerülje a megélhetési válság időszakát. A Fidesz alelnöke ugyanakkor hangsúlyozta: "a gödörből" csak együtt lehet kimászni, ezért ebben a munkában szükség lesz a baloldali világnézetű emberekre is.

A Polgárok Házában tartott választmányi ülésen Kövér László választmányi elnök szintén az összefogást hangsúlyozva arról beszélt, hogy az 1956-os forradalom befejezéséhez, az ország mai válságának megoldásához egy új, az ötven évvel ezelőttihez hasonló széles nemzeti összefogás szükséges.

A válság megoldásához szükség lesz, „egy Kéthly Anna és Nagy Imre örökségét valóban vállaló, népéhez kötődő, nem idegen érdekeket kiszolgáló új baloldalt is magába foglaló nemzeti egységre" – tette hozzá a politikus. Kövér László szerint ugyanis a magyar nemzet ma is azokkal áll szemben, akikkel fél évszázada, vagyis egy „szűk, köztörvényes bűnök elkövetésétől sem visszariadó, maffia-szerűen szerveződő klikkel”, amely a hazugságot, a gátlástalan haszonlesést, az emberek vágyainak, véleményének, akaratának semmibe vételét, a hatalomhoz mindenáron való ragaszkodást testesíti meg, elutasítva a  demokrácia lényegét.

1956 forradalma befejezetlen, a magyar társadalmat ma gyötrő bajok mindegyike ott gyökerezik a november 4-i ellenforradalomban, amely visszalökte az európai fejlődés útjára visszatalálni akaró Magyarországot, a szocializmus ázsiai zsákutcájába – fogalmazott a választmányi elnök.

Hozzátette: a ma létező "úgynevezett baloldal" miközben megpróbálja október 23. örökségét is privatizálni, valójában november 4. becstelen árulásának örököseként nem tudott, mert nem is akart saját múltjával őszintén szembenézni, azzal leszámolni. Véleménye szerint ezt bizonyítja, hogy a "kommunisták utódpártja" milyen miniszterelnököket adott Magyarországnak a rendszerváltás után: 1994-ben a "forradalom katonai bukása után az országot brutálisan végigverő karhatalmi különítmények egy tagját", 2002-ben „az orosz birodalmat kiszolgáló kommunista titkosrendőrség egy D-209-es fedőjelű szigorúan titkos tisztjét”, 2004-ben és 2006-ban pedig KISZ központi bizottságának magas beosztású funkcionáriusából lett milliárdost, aki a november 4-ét követő megtorlások egyik leggyűlöltebb irányítójának, Apró Antalnak elkobzás majd privatizáció útján tulajdonába került, ma családi örökségként számon tartott villájából siet évek óta megkoszorúzni Nagy Imre szobrát”. A politikus Ady Endre egyik versét idézve azt mondta: nem akarjuk, hogy az ördög vezéreljen már mindent, hanem hisszük, hogy megsegít minket a magyarok istene.

A választmányi ülésen eredetileg Orbán Viktor pártelnök értékelte volna a Magyarországon kialakult helyzetet. Azonban a Fidesz elnöke az Európai Néppárt elnökségének ülésén Finnországban tartózkodik, ahonnan technikai okok miatt nem tudott időben visszatérni Magyarországra. Kövér László az választmányi ülésen jelezte, hogy Orbán Viktor csak az esti órákban ér majd Magyarországra, mert törölték a járatot, amivel utazott volna.

A Polgárok Házában felállított standnál a választmányi ülésre érkező politikusok aláírhatták az Igen, Magyarország chartát, amelyet Orbán Viktor október 6-án a Fidesz első Kossuth téri gyűlésén hirdetett meg.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Mandur szerint Berlusconi-féle a Fidesz stílusa

A Fidesz a stílusát egy Berlusconi-féle Forza Italia-forgatókönyv szerint építi tovább - mondta Mandur László, az Országgyűlés szocialista alelnöke csütörtökön a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

MTI Itthon

Lamperthtől félti az európai szellemiséget a Fidesz

Lamperth Mónika kijelentése "nem csupán Magyarország hitelét veszélyezteti az Európai Unióban, hanem az európai szellemiség magyarországi megvalósulását is, mely szerint az uniós pénzek a kohéziót, a magyar polgárok felzárkózását kell, hogy szolgálják a demokrácia alapelveinek érvényesülése alapján" – jelentette ki az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén De Blasio Antonio néppárti (fideszes) képviselő.

MTI Itthon

A Fidesz feljelentést tett a balatonőszödi beszéd miatt

Áder János és Balsay István "bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt" feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen csütörtökön a miniszterelnök májusi balatonőszödi beszéde kapcsán - jelentette be Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője a párt Kossuth téri rendezvényén.

Vélemény

MSZP-Fidesz: a pénz forgatókönyve

A Fidesz és az MSZP előbb-utóbb meg fog egyezni, mert ehhez vezeti őket a szükség. Bármekkorát hazudott is a démoni Fidesztől való félelmében Gyurcsány, bármit is írt Orbán az egyeduralom szenvedélyéből kigyógyíthatatlan konkurens pártról, a másik érdekeinek figyelembevétele nélkül nem létezhetnek. Amíg ez megtörténik, addig is elszórakoztatják a népet, aminek tanúi lehetünk a köztereken, a parlamentben, a városi közgyűlésekben és számos más fórumon.

MTI Választás 2006

Fidesz: Gyurcsány leszámol a bűntársakkal

A Fidesz frakcióvezetője szerint Katona Tamás pénzügyminisztériumi államtitkár lemondása azt jelzi, hogy Gyurcsány Ferenc valószínűleg úgy döntött "leszámol bűntársaival" - Navracsics Tibor erről pénteki sajtótájékoztatóján beszélt.

Egy hétig elérhetővé teszik a magyar Diák Oscar-jelölt filmeket

Egy hétig elérhetővé teszik a magyar Diák Oscar-jelölt filmeket

Döntött a kormány, tényleg elviszik Debrecenbe a Természettudományi Múzeumot

Döntött a kormány, tényleg elviszik Debrecenbe a Természettudományi Múzeumot

Bruttó 13 milliós lelépési pénzzel ment Trócsányi Brüsszelbe

Bruttó 13 milliós lelépési pénzzel ment Trócsányi Brüsszelbe

Eljárás indul a budaörsi szemészeti szakrendelő ügyében

Eljárás indul a budaörsi szemészeti szakrendelő ügyében

Súlyos pénzekbe kerül a német kormánynak, amiért még mindig Windows 7-et használnak

Súlyos pénzekbe kerül a német kormánynak, amiért még mindig Windows 7-et használnak

Török Gábor: Hatalmas öngól volt a köztévés Karácsony-interjú

Török Gábor: Hatalmas öngól volt a köztévés Karácsony-interjú