szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a davosi világgazdasági fórumra utazik szerdán, ahol előadást is tart az unióhoz újonnan csatlakozott kelet-közép-európai országok reformfolyamatairól - közölte a kormányszóvivő.

© AP
A miniszterelnök az eseményre és az előadásra levélben kapott személyes meghívást a fórum alapítójától – mondta Danks Emese, kormányszóvivő.

A fóum idei témája a geopolitikai és gazdasági erőviszonyok eltolódása. Gyurcsány Ferenc az európai gazdasági növekedés fenntarthatóságával foglalkozó munkacsoportban tartja meg előadását. Ebben a szekcióban vesz részt a német gazdasági és technológiaügyi miniszter, a francia kereskedelmi miniszter és az OECD főtitkára is. A kormányfő svájci látogatásakor találkozik több magyarországi külföldi befektetővel és tárgyal Viktor Janukovics ukrán miniszterelnökkel.

A miniszterelnököt útjára elkíséri Kóka János gazdasági miniszter. A miniszterelnök menetrend szerinti repülőjárattal utazik Svájcba, és várhatóan csütörtök délután érkezik majd vissza.

Danks Emese az MTI-nek arra a felvetésére, hogy szocialista párti magyar miniszterelnök még nem vett részt ezen a fórumon, elmondta: a kormány fontosnak tartja Magyarország képviseletét egy ilyen magas rangú fórumon. Hozzátette: valamilyen ok folytán az elődök ezt nem tartották fontosnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Világ

Megnyílt Davosban a világgazdasági fórum

Az AP hírügynökség tudósítója szerint Kína gyors gazdasági fejlődésével, a dollár és az euró árfolyamváltozásaival kapcsolatos problémák uralhatják a 35. fórum gazdasági témáit.

hvg.hu Autó

Környezetkímélő üzemanyaggal fuvarozzák a davosi fórum résztvevőit

Az Audi a január 23-28. között a svájci Davosban megrendezett World Economic Forum (WEF) Annual Meeting 2007 alkalmából egy premierrel szolgál. A négykarikás márka, amely a fórumon a fuvarszolgálatot nyújtja, első alkalommal tölti föl Audi A8 flottája egy részének tankját a környezetvédő SynFuel dízelüzemanyaggal.