szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elfogták azt a fiatal párt, akik több hónapja gyártottak és hoztak forgalomba nyomtatóval készült hamis tízezreseket az ország több megyéjében - értesült a HavariaPress.

A rendőrök hónapok óta nyomoztak már a pénzhamisítási ügyben, melynek főszereplője egy 28 éves budapesti fiatalember és 17 éves barátnője. A BRFK több eljárást folytatott pénzhamisítás ügyében, melyekben a hamisítás módszerének hasonló volta, valamint a hamis bankjegyek sokszor megegyező, vagy ismétlődő sorszáma arra engedett következtetni, hogy egy helyen készülnek a hamis bankók.

Az igazságügyi bankjegyszakértő véleménye szerint színes, tintasugaras printerrel készültek a hamis tízezresek, a biztonsági fémszálat pedig parkolójegyek fémcsíkjaival helyettesítették a készítők. Legutóbb március 22-én, a Szentmihályi út egyik üzletében fizettek a hamis bankókkal - az ezt követő tanúkihallgatások során sikerült a terjesztőket illetve a készítőket azonosítaniuk a rendőröknek.
 
A 28 éves férfit és tizenéves barátnőjét fővárosi lakásukban lepték meg a XV. kerületi nyomozók. A lakásban 37 darab hamis tízezrest, szkennert és nyomtatót találtak és foglaltak le a rendőrség munkatársai. A nyomozás során kiderült az is, hogy a terjesztést egy másik pár vállalta magára: egy 18 éves budapesti fiú és egy 16 éves lány szervezte meg a hamis bankók terjesztését. A négy fiatalt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb hitelválság jöhet a magyaroknál, vagy tanultunk a 2008-as leckéből?

Újabb hitelválság jöhet a magyaroknál, vagy tanultunk a 2008-as leckéből?

Sok autós rosszul járhat a kgfb-díjak felülvizsgálatával

Sok autós rosszul járhat a kgfb-díjak felülvizsgálatával

Kabinetiroda: Üzleti ajándéknak vett 36 ezer forintos bort Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott

Kabinetiroda: Üzleti ajándéknak vett 36 ezer forintos bort Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott