szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több gyerek is dolgozott és dolgozik az M7-es Zalakomár és Nagykanizsa közti szakaszának építésénél: az iskoláskorúak nagy részét Zalakomárból toborozzák, munkájukért napi kétezer forintot fizetnek – írja a Zalai Hírlap.

Egy zalakomári édesapa közlése szerint a gyermekeket egy helyi férfi toborozza, aki ezen kívül lopásra is ráveszi őket. Szavait Rontó Károly, a falu jegyzője megerősítette, aki a cikk szerint azt mondta, „ő is, de még a rendőrség is tisztában van vele, hogy kik végeztetik el e piszkos munkát a fiatalokkal, ám amíg a gyerekek nem tesznek tanúvallomást, addig az ő kezük is meg van kötve”.

A jegyző a lapnak nyilatkozva szólt arról is, hogy az autópálya-építés óta sokan költöztek Zalakomárba, főként Borsod megyéből. Nagy részük a munka reményében ment Zalába, többen alvállalkozóként dolgoznak a sztrádaépítésen.

Jelenleg hatvan olyan cég van, amely részt vesz a munkálatokban, de a vállalkozói tevékenysége után a felszólítás ellenére sem fizet iparűzési adót – közölte a Zalai Hírlap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

M7-es: újabb 20 km, még 15 hiányzik

Átadják ma az M7-es Balatonkeresztúr és Zalakomár közötti szakaszát. Az autópálya-szakaszt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter helyezi forgalomba.

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

"Ha újságírók meghalnak, arról csak maguk tehetnek" – film a demokrácia kivéreztetéséről

"Ha újságírók meghalnak, arról csak maguk tehetnek" – film a demokrácia kivéreztetéséről

Mészáros Lőrinc gázszerelős munkára vállalkozott

Mészáros Lőrinc gázszerelős munkára vállalkozott