szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Meglepő a Fidesz hároméves költségvetésről szóló javaslata, hiszen az nem az átláthatóságot és az ellenőrizhetőséget erősíti, hanem éppen az Országgyűlés ellenőrző szerepét csökkenti.

A Fidesznek egyszerű dolga van, ha tovább szeretné erősíteni a költségvetés átláthatóságát: csupán meg kéne szavaznia a parlamentben a kormány közpénzügyi törvénycsomagját, amit eddig éppen az ellenzéki párt miatt nem fogadhatott el az Országgyűlés.
   
Az ellenzéki párt javaslata a hároméves költségvetésről azért is meglepő, mert az éves költségvetési törvényt sem szokta megszavazni. A kormány a javaslat részletiről a Fidesz tervezetének megismerése után alakítja ki végleges álláspontját.


Vasárnapi bejelentés szerint a Fidesz hároméves költségvetés elfogadását javasolja a magyar EU-elnökséget megelőző években; az egyebek között ezt tartalmazó törvényjavaslatot a jövő héten nyújtják be az Országgyűlésnek. Mindezt a párt alelnöke, Pelczné Gáll Ildikó nyilatkozta vasárnap Budapesten.

A 2011-es magyar EU-elnökség előtt a Fidesz azt javasolja, hogy az Országgyűlés hároméves költségvetést fogadjon el, amely "rögzíti a felhasználható európai uniós forrásokat és a hazai forrásokat (...), biztosítja az átláthatóságot és biztosítja az ellenőrizhetőséget is" - mondta Pelczné Gáll Ildikó a Fidesz országgyűlési képviselőjével, Nógrádi Zoltánnal tartott sajtótájékoztatón.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Észtországban megalakult az új kormánykoalíció

Észtországban megalakult az új kormánykoalíció

Müller Cecília: Otthonaikban, a háziorvos oltja majd a 60 év felettieket

Müller Cecília: Otthonaikban, a háziorvos oltja majd a 60 év felettieket

Egy aranyos kislány mentheti meg a világot Godzillától és King Kongtól

Egy aranyos kislány mentheti meg a világot Godzillától és King Kongtól