szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Félreértés miatt nem válaszolt a Jud Süss című náci propagandafilm jogait birtokló wiesbadeni Friedrich Wilhelm Murnau Alapítvány a Budapesti Rendőr-főkapitányság megkeresésére - közölte a hétfői Népszava.

A lap úgy értesült, hogy a válasz késlekedésének oka az lehet: a német alapítvány nem a filmre és a jogbirtoklásra vonatkozó információk kérésének, hanem egyszerű információszolgáltatásnak vélte a magyar levelet.

A hesseni igazságügyi minisztérium a lap megkeresésére azt a tájékoztatást adta, hogy az iratot az alapítvány már továbbküldte a helyi ügyészséghez, s ennek alapján indult meg Németországban a szerzői jogok megsértése miatti nyomozás.

A félreértések miatt kialakult helyzetet az is bonyolítja, hogy a magyar és a német hatóságok között eddig még nem folyt semmilyen jogi konzultáció, és nem született semmilyen jogsegélykérelem - olvasható a cikkben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Annak is jár az uniós védettségi igazolvány, akit kínai vagy orosz vakcinával oltottak

Annak is jár az uniós védettségi igazolvány, akit kínai vagy orosz vakcinával oltottak

Rendőrök lőttek le Minneapolisban egy fekete férfit igazoltatás után

Rendőrök lőttek le Minneapolisban egy fekete férfit igazoltatás után

Orbán: 3 millió beoltott

Orbán: 3 millió beoltott