10 érv Magyarország mellett: hazahívná a fiatalokat az IKSZ

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
FH/Hírszerző

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség a ma reggel elérhetetlenné vált gyerehaza.org portálon külföldön élő magyar fiatalok történetei mellett érveket is felsorakoztatott Magyarország mellett.

A fiatalokat hazahívó portál a címlapján Orbán Viktor miniszterelnöktől való idézettel indít: "Azokat a fiatalokat, akik még itthon vannak, itthon kell tartanunk, akik pedig elmentek, vissza kell hívnunk. Biztosítani kell számukra a tanulás, munkavállalás, otthonteremtés és családalapítás lehetőségét."

Az IKSZ a honlapot azért hozta létre, hogy segítsék a külföldet megjárt magyar fiatalokat a hazatérésben. A lapon 10 érvet is felsorakoztattak Magyarország mellett. Ezek közül a 10. az egykulcsos adó, ami szerintük versenyképes a többi európai országhoz képest. Ráadásul szerintük a "magyar álom" - szabad pálya az új ötleteknek, de szerepel a listán a Túró Rudi, a pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval, a szép lányok, a "családbarát szociális rendszer", vagy az "olcsóbb egészségügyi ellátás".

"Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele" - írták az oldalon 3. érvként.

A honlapon korábban külföldre költözött, de azóta hazatért fiatalok beszélnek történetükről. Van aki például azért jött haza az Egyesült Államokból, mert a kényelmes jólét helyett a "kihívásokkal teli karrier"-t választotta.

Egyebek mellett egy felmérés is szerepel a gyerehaza.org-on: az International Life minden évben elkészít egy listát azokról az országokról, ahol a legjobb élni. Magyarország a 20. helyet foglalja el a 2010-es felmérés szerint, ezzel 10 helyet lépett előre a listán a korábbi évekhez képest.