szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik Wass Albert íróról és a Corvin közi 56-os felkelőkről, a Pongrátz fivérekről nevezne el közterületet Budapesten. Az ellenzéki párt a Fővárosi Közgyűlés szerdai, rendkívüli ülése elé terjeszti a javaslatait.

A Jobbik szerint Wass Albert nevét a zuglói Nagy Lajos király útja és a Fogarasi út közötti névtelen terület viselhetné, míg a Pongrátz testvérek emlékét a VIII-IX. kerületi Ferenc körút és Üllői út kereszteződése őrizné meg.

Az ellenzéki párt utalt arra, hogy a városvezetés korábban internetes szavazást hirdetett arról, hol legyen Budapesten Elvis Presley tér; a lehetőségek között szerepelt a Corvin köz közelében lévő VIII-IX. kerületi kereszteződés. A Jobbik közölte: örülnek annak, hogy a főváros az amerikai énekesről szeretne közterületet elnevezni, azt azonban nem tudják támogatni, hogy az éppen a történelmi színhely közelében legyen.

A Wass Albert tér elnevezését azzal indokolták, hogy a XX. századi magyar irodalom kiemelkedő alakjának emlékét még nem őrzi egyetlen közterület sem Budapesten.

A közgyűlésre Tarlós István főpolgármester is közterület-átnevezési javaslatot tett; a városvezető a Roosevelt tér Széchenyi István térre való átnevezését indítványozza a szerdai, rendkívüli ülésen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Visszautasított vakcinák és új klímacélok az EU-ban

Radar360: Visszautasított vakcinák és új klímacélok az EU-ban

Schulz: Az autokraták a járvány során sem jeleskednek

Schulz: Az autokraták a járvány során sem jeleskednek

Eddig nem is léteztek az euróbankjegyeken látható hidak, de most megépítették őket

Eddig nem is léteztek az euróbankjegyeken látható hidak, de most megépítették őket