Szamurájkarddal ment be egy képviselő a Parlamentbe

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
FH
Tetszett a cikk?

A Jobbik szerint a képviselőjük azért mutatta be a szamurájkardot, hogy ezzel illusztrálja: a rendőrség kettős mércét alkalmaz a közbiztonságra veszélyes eszközök esetében.

A szabályok szerint járt el a Köztársasági Őrezred, amikor beengedte egy szamurájkarddal a Parlamentbe Zagyva Gyula jobbikos képviselőt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a Független Hírügynökséggel. Azt azonban nem közölte a rendőrség, hogy milyen jogszabály szerint járt el az őrezred.

Korábban a parlament és az őrezred sem nyilatkozott arról, hogyan vihette be az eszközt Zagyva György Gyula az Országházba. A hírügynökség munkatársait a parlamenttől a Köztársasági Őrezredhez, onnan pedig az Országos Rendőr-főkapitánysághoz irányították tovább.

Pál Gábor, a Jobbik szóvivője korábban arról beszélt, hogy Zagyva György Gyula saját elmondása szerint, amikor belépett a Parlament egyik kapuján, bemutatta a nála lévő szamurájkardot, amelyet az őrezred engedélyével végül be is vitt. A Jobbik keddi sajtótájékoztatóján Zagyva György Gyula azért mutatta be a szamurájkardot, hogy illusztrálja: a rendőrség kettős mércét alkalmaz a közbiztonságra veszélyes eszközök esetében.