szerző:
MTI

A szombatra meghirdetett melegfelvonulás csak provokáció, amelyhez hasonló magatartás sem az utcára, sem a fővárosi, vagy állami fenntartású közintézményekbe nem való - mondta pénteki fővárosi sajtótájékoztatóján Staudt Gábor, a Jobbik budapesti elnöke.

Hangsúlyozta, a Jobbik már többször felhívta a belügyminisztert arra: tegyen meg mindent annak érdekében, hogy be lehessen tiltani olyan rendezvényeket, mint például a szombatra meghirdetett melegfelvonulás. A jobbikos politikus szerint ennek érdekében akár az alkotmányt is módosítani lehetne.

Nagyítás-fotógalériánk a tavalyi melegfelvonulásról. Kattintson a képre!
©

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője  azt mondta a melegszervezetek rendezvényeihez piaci áron kellene kibérelniük szállodákat vagy kongresszusi központokat. Losonczy Pál ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy az idei melegrendezvény-sorozat számos eseményét a fővárosi fenntartású Művész moziban tartják.

Szervezett Jobbik-rendezvény nem lesz a szombati Andrássy úti felvonulás alatt, ám az eseményeket dokumentálják és, ha jogsértést tapasztalanak, feljelentést tesznek - mondta Staudt Gábor. A jobbik sajtótájékoztatója közben a szombati melegfelvonulás néhány résztvevője egy szivárványszínű zászlóval állt ki. A tábláikon az volt olvasható: "a látens homoszexualitásra igazán nem kéne büszkének lenni".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!