szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Súlyos élelmiszerbiztonsági és higiéniai hiányosságok miatt november 15-ig bezáratta a szigligeti pálinkafőzdét a Veszprém Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága.

Az élelmiszerlánc-felügyelet lakossági bejelentésre tartott ellenőrzést a lepárló üzemben, ahol nem tartották be az alapvető higiénés szabályokat. A beszállított alapanyagokat az udvaron zsákokban, hordóban, fedetlenül tárolták, szennyezettek voltak a lepárláshoz használt eszközök, a falakról hiányzott a vakolat, a burkolat.

Az ellenőrzéskor nem volt meleg víz az épületben, a desztilláláshoz engedély nélküli kútból húzták a vizet.

A kizárólag bérfőzéssel foglalkozó Szeszkazán Termelő és Szolgáltató Kft. által működtetett szeszfőzde csak valamennyi hiányosság kijavítása után nyithat ki újra – olvasható a Vidékfejlesztés Minisztérium Sajtóirodájának pénteki közleményében.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!