szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Somogy 106 településének negyven év múlva nyomát sem találni majd - írta pénteki számában a Somogyi Hírlap Fábián Éva megyei főépítésznek a közgyűlés számára készített beszámolója alapján.

A szakember véleménye szerint az aprófalvak lakossága kihal, az épített örökség nagy része elpusztul. Ez vár az összes aprófalvas térségre, köztük Somogyra is (a megye településeinek száma jelenleg 245) a következő 20-40 évben - figyelmeztet a főépítész, hozzátéve: a településhálózat változásával, a folyamat megállításával állami szinten kellene foglalkozni.

A szakember javaslatai között szerepel, hogy a lakatlan, értékesítendő falusi lakóházak állami bérlakásprogram részei lehetnének, a használaton kívüli üres középületek hasznosítására pedig dolgozzanak ki országos programot.

Szabó Gellért szentkirályi polgármester, a Magyar Faluszövetség elnöke a lapnak azt mondta: nem minden alap nélküli a kistelepülések elnéptelenedését jövendölő vízió.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Háromgyerekes apa a késelő buszsofőr

Háromgyerekes apa a késelő buszsofőr

Közös tánccal üzennek a vendégeknek egy vecsési szálloda munkatársai

Közös tánccal üzennek a vendégeknek egy vecsési szálloda munkatársai

Sacha Baron Cohen rasszistának nevezte Donald Trumpot

Sacha Baron Cohen rasszistának nevezte Donald Trumpot