szerző:
hvg.hu

Néhány óra leforgása alatt több halálos baleset is történt az országban. Volt, ahol gyalogost gázoltak halálra.

Több halálos baleset is történt néhány óra leforgása alatt az ország útjain. Péntek éjjel az M15-ös autóúton hárman haltak meg. A balesetben frontálisan ütközött a magyar-szlovák határon lévő rajkai átkelő közelében egymással egy személyautó és egy kamion: a személyautóban, a korábbi beszámolókkal szemben, nem hárman, hanem négyen ültek. Úgy tudni, egy utast súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők, míg hárman a helyszínen életüket vesztették az autó utasai közül. A dinnyét szállító nyerges vontató vezetője csak könnyebben sérült az ütközésben. A beszámolók szerint a személyautó német, a kamion cseh rendszámú. A kétszer egy sávos, mintegy 15 kilométer hosszú M15-ös az M1-es autópályát köti össze a rajkai átkelőn keresztül a határ túloldalán futó D2 sztrádával.

A hajnali órákban szintén hárman haltak meg egy balesetben, ami Kisújszállás és Kuncsorba között történt. Egy mezőgazdasági bekötőúton eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi borult árokba. Az autóban ülők közül az elsődleges információk alapján három ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudtak rajtuk segíteni, ők a helyszínen életüket vesztették. Rajtuk kívül egy sérültet kórházba szállítottak. 

Eközben Borsodban, a 26-os számú úton halálra gázoltak egy gyalogost. Abaleset az út Vadna és Dubicsány közötti kivilágítatlan szakaszán történt. Az 55 éves nagybarcai férfit elütő autó a gyalogossal egy irányban haladt.

Néhány órával később kamion ütközött személyautóval a 8-as főúton Ajka-Bakonygyepesnél, a balesetben a személyautó utasa, egy nő életét vesztette. A kamion vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, az autó vezetőjét súlyos sérülésekkel vitték az Ajkai kórházba. A katasztrófavédelem és a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást a balesetről, de az MTI információja szerint a kamion oxigént szállított, és a személyautóban svájci állampolgárok utaztak.  

Szombat reggel az 53-as főúton, Akasztó közelében - nem sokkal háromnegyed kilenc előtt - egy Solt irányából Akasztó felé tartó személyautó vezetője az előtte fékező kocsisor láttán elrántotta járműve kormányát, és áttért a menetirány szerinti bal oldalra. A szemközti sávban a gépkocsi frontálisan ütközött az ott szabályosan közlekedő szerb kamionnal. A karambol következtében az autóban ülők egyike: egy férfi a helyszínen életét vesztette, két másik utas könnyebben megsérült, míg a dunaújvárosi sofőrt a kiérkező mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Valamennyiüket a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a roncsok közül.

A jelenleg is tartó helyszínelés, illetve műszaki mentés idejére az 53-as főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárta a rendőrség. A forgalmat Soltnál Fülöpszállás, illetve Dunaújváros, Akasztónál Csengőd irányába terelik.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Ólomszennyezett a csapvíz a gazdagréti általános iskolában

Ólomszennyezett a csapvíz a gazdagréti általános iskolában

Vékonyabb műanyag palackokkal tesz a környezetért a Lidl

Vékonyabb műanyag palackokkal tesz a környezetért a Lidl

Egy utas takarított fel a Kökin, mert már nem bírta elviselni a látványt

Egy utas takarított fel a Kökin, mert már nem bírta elviselni a látványt

Laposföldhívő-expedíció indul a világ szélére

Laposföldhívő-expedíció indul a világ szélére

Ő okozta Hollandia sokkját – a holland euroszkeptikus jobboldal új arca

Ő okozta Hollandia sokkját – a holland euroszkeptikus jobboldal új arca

Beismerte tettét az utrechti lövöldöző

Beismerte tettét az utrechti lövöldöző