szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. nyerte azt a tendert, amelyben a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap írt ki közterületi kampányok tervezésére, kivitelezésére. Az MTVA hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban keresett jelentkezőt ezekre a feladatokra. A másik pályázó, a Mahir volt, amely ugyancsak Simics Lajos érdekeltségébe tartozik – olvasható a K-Monitor blogján.

A blog a hétfői Közbeszerzési Értesítőre hivatkozva ír a tenderről, amelyen két, a közterületi piacon nem teljesen ismeretlen cég indult, a Mahir és a Publimont.

A közbeszerzési eljárást a Publimont nyerte 2 millió 916 ezer 600 forint plusz áfás ajánlatával, míg második helyezett a Mahir lett 3 millió 298 ezer 800 forint plusz áfás ajánlattal. A szerződés végleges összértéke 20 millió forint plusz áfa.

Az értesítő szerint "a szerződés végleges összértéke tekintetében a megkötött szerződés teljes (keret)összege, míg a figyelembe vett legalacsonyabb és legmagasabb ellenszolgáltatást tartalmazó ajánlat értéke tekintetében az ajánlattételi felhívás szerint meghatározott teljesítés (mintatermékek) ellenértéke került megjelölésre". Tehát a nyertest egy mintaajánlat-tétel alapján választották ki – olvasható a blogon.

A Publimont a szoros kormányzati kapcsolatokkal rendelkező üzletember, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozik, míg a Mahir közvetve szintén Simicska Lajosé. A Mahirban korábban tulajdonos volt Győri Tibor is, akit nyáron miniszterelnökségi államtitkárrá neveztek ki.

A két cég korábban sorra kapta az állami hirdetési pénzeket a szintén kormányközeli médiaügynökségeken keresztül. Egyebek mellett a Szerencsejáték Zrt., az MVM Zrt. és a Magyar Turizmus Zrt is túlnyomórészt a Publimontnál és Mahirnál hirdetett, a Publimont pedig az MTVA-tól közvetlenül is kapott megbízásokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bloomberg: Hollandia diplomáciai útra vitte a magyar kormány eljárását az Aegon ügyében

Bloomberg: Hollandia diplomáciai útra vitte a magyar kormány eljárását az Aegon ügyében

Két vonattal is ütközött egy traktor Újfehértónál

Két vonattal is ütközött egy traktor Újfehértónál

Bérelt autókból lopták ki a katalizátorokat egy Illatos úti autószerelőnél

Bérelt autókból lopták ki a katalizátorokat egy Illatos úti autószerelőnél