szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MSZP felszólítja a Fidesz-frakciót a Jobbik tevékenységének fölszámolását lehetővé tevő jogszabályi feltételek megteremtésére.

Novák Előd eleget játszotta már a marketingfasisztát ahhoz, hogy jól meggazdagodjon belőle, ezért legfőbb ideje, hogy ő maga távozzon a közéletből - olvasható az MSZP szóvivőjének közleményében. Török Zsolt szerint Novák még jobban tenné, "ha kézen fogná Gyöngyösi Mártont és a többi parlamenti dísznácit, és együtt húznának el".

"Mindaz a temérdek gyűlölet, amit az elmúlt években a szélsőjobboldalról a hazai közéletre zúdítottak, mérgező a Magyar Országgyűlésre és a Magyar Köztársaságra egyaránt. Ezért fontos, hogy a demokratikus Magyarország, a demokratikus közélet közösen lépjen fel a szélsőjobboldallal szemben. Azért, hogy egyszer és mindenkorra megóvhassuk a magyar nemzetet a Jobbik által képviselt kirekesztő és gyűlöletkeltő politikától" - olvasható az MSZP-s politikus közleményében.

A párt felszólítja a Fidesz-frakciót a hatályos nemzetközi egyezményeket és a hazai jogot is súlyosan sértő Jobbik tevékenységének fölszámolását lehetővé tevő jogszabályi feltételek megteremtésére. "Elvárjuk, hogy a történtek után végre Orbán Viktor miniszterelnök is belássa, nem nézheti tovább "bátorító szeretettel" a saját polgári köréből kinőtt fasiszta párt nemzetrombolását, és kimondja végre, amire az ország és a demokratikus világ vár: eddig és ne tovább" - írja Török Zsolt.

Mint arról beszámoltunk: Novák Előd sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Ertsey Katalin LMP-s képviselő neki küldött válaszából szerinte az derült ki, hogy a képviselőnő eltitkolta izraeli állampolgárságát, ezért le kell mondania. A hvg.hu információi szerint az LMP-s képviselő Novák Elődnek küldött válaszában azt írta: rég köztudott, hogy izraeli-piréz állampolgár, magyar állampolgárságát pedig megvásárolta kevéssel a jelöltsége előtt. Hozzátette: identitása is izraeli-piréz, egyszerre érzi magát képesnek a zsidó érdek, valamint a piréz életérzés képviseletére. Novák Elődnek a "piréz" állampolgársággal nem volt problémája.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője szintén ironikus választ adott Novák Elődnek: ő vatikáni állampolgárnak vallotta magát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet

Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet

Fegyveres betörők rabolták ki a Roma sztárját

Fegyveres betörők rabolták ki a Roma sztárját

Villanykabrió: teszten a teljesen új és olaszosan cuki elektromos Fiat 500

Villanykabrió: teszten a teljesen új és olaszosan cuki elektromos Fiat 500