szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Balatonföldváron külön hittantermet építettek a kötelező hittanórák gördülékenyebb levezénylése érdekében - számolt be a sonline.hu.

Önálló hittanteremmel bővült a balatonföldvári Széchényi Imre Általános Iskola - számolt be a sonline.hu. Az önkormányzat 2,8 millió forintjából elkészült beruházással helyi vállalkozókat bíztak meg. Az új tanterem – melyet Varga Péter plébános áldott meg – valamennyi felekezet hittanoktatása számára helyet biztosít.

Erdő Péter bíboros elmondása szerint nem a katolikus egyház kérte, hogy ilyen formában bevezessék a hitoktatást az iskolákban. Ő úgy látja, rendkívül elhúzódik azoknak a problémáknak a sora, amelyekre a testvéregyházakkal együtt már másfél évvel ezelőtt felhívták a figyelmet. "A tanév elkezdődött, de a problémákra még mindig nem sikerült megoldást találni. Hitoktatók tiszteletdíja, tankönyvek, egyházi intézmények finanszírozása, hittanos csoportok kialakítása" - sorolta a bíboros.

Az egyik somogyi temetkezési vállalkozó a kötelező hittan bevezetésének egy sajátos következményére hívta fel a figyelmet. A férfi arról panaszkodott, hogy a tanév kezdete óta a hétnek csak egyetlen napján tudnak délelőtti temetést tervezni, mert a papok elfoglaltak. Így előfordulthat, hogy az elhunyt családjának elképzeléséhez képest csak jóval későbbi napra tudják vállalni a temetést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre több olyan betegséget szabadít a világra a klímaváltozás, amit ember is elkaphat

Egyre több olyan betegséget szabadít a világra a klímaváltozás, amit ember is elkaphat

Több tízezer forint különbség is lehet a koronavírusos betegeket ellátó ápolók pluszpénze között

Több tízezer forint különbség is lehet a koronavírusos betegeket ellátó ápolók pluszpénze között

Magyar is van Elena Ferrante kedvenc szerzői között

Magyar is van Elena Ferrante kedvenc szerzői között