2014-es választások: a csepeli polgármester is tudja

2014-es választások: a csepeli polgármester is tudja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Orbán Viktor és Seszták Miklós után újabb kormánypárti képviselő nyilatkozatából derült ki, hogy annak ellenére tudja a jövő évi választások időpontját, hogy az államfő azt még ki sem tűzte.

Tévéinterjúban szólta el magát a csepeli polgármester, legalábbis nyíltan beszélt arról a TV2 Mokka című műsorában, hogy 2014-ben a polgármesterség és a képviselőség közül "az április 6-i" országgyűlési választásokon indulást választja majd. 

Németh Szilárd (állva)
©

A dolog azért érdekes, mert Áder János államfő még nem tűzte ki a jövő vi parlamenti választások időpontját. Meglepetést mégsem okoz az elszólás, mivel legelőször Orbán Viktor jelezte, hogy tudja, mikor lesznek a választások: az október eleji Fidesz-kongresszuson azt mondta: "hét hónappal vagyunk a választások előtt". A Népszava akkor ezzel kapcsolatban azt írta: ez azt jelzi, hogy Áder János köztársasági elnök nem májusra, hanem áprilisra tűzi ki majd az országgyűlési választás időpontját. Ez annak jele, hogy nem a május 25-i európai parlamenti választásokkal együtt rendezik a parlamenti választásokat – írta akkor a Népszava.

Kicsit később Seszták Miklós KDNP-s képviselő a parlamentben egy szocialista képviselő felszólalására reagálva azt mondta, hogy "azt gondolom, 2014. április 6-án meglátjuk, hogy ki mit mondott, és ki mit gondol".