4 kiskutya pusztult el a pöcegödörben – felfüggesztett börtön az állatkínzónak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A 6-7 hetes állatokat élve dobta az emésztőgödörbe a férfi, állítólag szomszédja kifejezett kérésére. A másik szomszéd azonban kihívta a rendőrséget. A vámospércsi állatkínzó 1 év 4 hónapot kapott felfüggesztve.

Egy év 4 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte gyorsított eljárásban a Debreceni Járásbíróság kedden azt a férfit, aki a múlt héten négy kölyökkutyát dobott élve a háza melletti emésztőgödörbe Vámospércsen. Az állatok megfulladtak – közölte a Debreceni Törvényszék.   

A vádlottat állatkínzás bűntette miatt marasztalta el a bíróság, a bűncselekményt különös szenvedést okozva, több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozó bánásmód alkalmazásával követte el.

Cs. István hátsó udvarára négy kóbor kutyakölyök szokott be, a férfi pedig a szennyvízaknába dobva szabadult meg a 6-7 hetes kutyáktól. A férfi a bíróságon nem tett vallomást, de fenntartotta a rendőröknek tett vallomását, és a kérdésekre is válaszolt: beismerte felelősségét és megbánta tettét. 

Elmondta, hogy szomszédja kifejezett kérésére távolította el a kölyköket. Miközben az emésztőgödör felé vitte a még élő, vinnyogó kiskutyákat, egy másik szomszéd észlelte az eseményeket, rászólt, majd hívta a rendőrséget. 

Az ítélet nem jogerős, bár a vádlott és kirendelt védője tudomásul vették, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért – közölte a törvényszéki szóvivő.