Az LMP nem támogatja Kész Zoltánt Veszprémben

Az LMP nem támogatja Kész Zoltánt Veszprémben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az LMP nem támogatja a többi baloldali párt által támogatott veszprémi képviselő-jelöltet, Kész Zoltánt - közölte Schiffer András az ATV-n.

Bár eddig az LMP azt hangoztatta, hogy semmiféle ellenzéki összefogásban nem érdekelt, most Veszprémben mégis olyan történelmi lehetőség adódott, amellyel meg lehet törni a Fidesz kétharmados gőgjét, ezért hajlandó ellenzéki összefogásra a párt - mondta Schiffer András, az LMP társelnöke az ATV kedd reggeli, Start című műsorában. Amennyiben itt sikerül egy ütést bevinni a Fidesz-KDNP-nek, azzal fe lehetne gyorsítani a változásokat 2018-ig, bár közjogi jelentősége nincs a veszprémi győzelemnek- mondta Schiffer.

©

Azt mondja Schiffer, hogy ha valóban van őszinte szándék a kétharmad megbontására, akkor olyan független jelöltet kell találni, amely nem csak minden ellenzéki tábor számára megfelelő, de el tud szólítani szavazókat a korábban Navracsicsra szavazóktól. Egyúttal azt is kijelentette Schiffer, hogy a közös baloldali jelölt Kész Zoltán nem ilyen jelölt, őt nem támogatják, és sejtetni engedte, hogy azért, mert a 16 százalékos Jobbik mellett ő úgysem nyerhet.

Azt mondta, hogy Kész Zoltánnal az a baj, hogy szabadpiaci fundamentalista, amelyet a globalizációkritikus LMP nem fog soha a parlamentbe emelni. Azt mondta, Török Gábort például támogatták volna, de a szocialisták is mondtak olyan jelöltet, amely megfelelt volna, de ő nem akart indulni, és az LMP-nek is van egy jelöltje, amelynek a nevét már közölte az ellenzéki vezetőkkel, de a műsorban nem akarta elárulni, ki az.

Schiffer András a Fidesz drogteszt-ötletéről is beszélt, azt mondta, hogy szerinte a Habony-művek figyelem-eltereléséről van szó, amelynek célja, hogy ha a kormány döntése ellen tüntetők az utcára vonulnak, akkor rájuk lehessen fogni, hogy a drogozást támogatják.