Elítélt MNV-vezér: kaptam ajánlatot, hogy valljak Gyurcsányra

Elítélt MNV-vezér: kaptam ajánlatot, hogy valljak Gyurcsányra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Meglepetés volt a Sukoró-ügyben ma hozott bírósági ítélet - közölte a szerdán első fokon négy évre ítélt Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatója az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Azt is elmondta, kapott ajánlatot, hogy ha Gyurcsány Ferencre terhelő vallomást tesz, akkor felmenthetik.

Informálisan kapott ajánlatot, hogy felmenthetik, ha Gyurcsány Ferenc ellen vall, de ezt nyilván nem lehet bizonyítani, egyébként pedig soha nem is gondolt arra, hogy a volt kormányfőre valljon, hiszen ennek nem lett volna alapja - mondta Tátrai Miklós volt MNV-vezér az ATV műsorában szerda este.

Arra a kérdésre, hogy kitől hangzik el egy ilyen ajánlat, azt válaszolta, "az ügyésztől hangzik el, nyilván jegyzőkönyvön kívül és konkrétan mondjuk nem nekem, hanem az ügyvédemnek". Nem fontolta meg az ajánlatot. "Mondtam volna azt, hogy Gyurcsány Ferenc bűnöző, és hülyeséget csinált, jogtalanságot csinált, miközben nem volt semmi ilyen?" - közölte.

"Voltam jobban" - mondta arról, hogy érezte magát a mai ítélet után. Hozzátette, meglepetés volt a döntés, nem erre számítottak, szerinte a mai ítélet "az egész jogállamiság szempontjából elképesztő". Fellebeztek ellene.

©

Tátrait a Szolnoki Törvényszék első fokon négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Sukoró-ügyként ismertté vált perben. Császy Zsolt, az MNV volt értékesítési igazgatója halmazati büntetésként 3 év 6 hónap letöltendő börtönt kapott.

A bíróság az első- és a másodrendű vádlottat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek.

Az ATV-ben a volt MNV-vezér azt mondta, azt az értékbecslést fogadták el a telekcseréről, amely az államnak kedvezőbb volt.