szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy hetedikes fiút állandóan szekáltak az osztálytársai, de tavasszal túlmentek egy határon. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kért rájuk.

Bíróság elé állítanak egy 14 és egy 15 éves békéscsabai fiút, akik áprilisban pengedarabokat tettek 13 éves osztálytársuk ivópalackjába – közölte az ügyészség szerdán.

A fiúk egy békéscsabai általános iskola hetedikes tanulói voltak. A két nagyobbik nem tanult jól, gond volt a magatartásukkal is. Egy jól tanuló, normálisan viselkedő társukat pécézték ki, zaklatták, piszkálták.

Eldugták például az ivópalackját vagy abba citrompótlót tettek. Az is előfordult, hogy egyikük megpofozta és megrúgta a 13 éves diákot, de akkor még nem jelentették fel őket.

Idén április 19-én aztán az egyik fiú borotvapengét vitt magával az iskolába, amelyet több darabra törtek, és a penge felét, illetőleg egy negyed darab éles pengedarabot az utolsó órán beletették áldozatuk műanyag ivópalackjába, amelyben akkor tea volt. Csak a véletlenen múlt, hogy nem ivott bele, hanem hazament. Otthon az édesanyja vette észre a pengedarabokat, amikor a palackot kiöblítette.

A rendkívül vékony, éles, hegyes pengedarabok jelentős sérüléseket okozhattak volna.

Az ügyészség társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés kísérletével vádolja a két kamaszt, felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt mindkettőjüknél. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány célkeresztjében a Lidl, az Aldi és a Tesco?

A kormány célkeresztjében a Lidl, az Aldi és a Tesco?

Kiss Ádám: 2020? Nem a kedvencem

Kiss Ádám: 2020? Nem a kedvencem

Az Atletico Madrid került a spanyol bajnokság élére

Az Atletico Madrid került a spanyol bajnokság élére