Bayer Zsolt provokátorokat sejt a Békemenet előtt

Bayer Zsolt provokátorokat sejt a Békemenet előtt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány egyik kedves publicistája kissé csúzstatásgyanúsan beszélt Bem Józsefről, és kitért a Békemenetre is.

Bayer Zsolt 1848-cal kapcsolatban is megtalálta az aktuális, leginkább iszlamofób szálat. A Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában arról beszélt, Bem József történetének elképesztő mennyiségű szimbóluma van, amely ma is érvényes: nem szeretnék, ha újra elérkezne az a világ, amikor föl kell venni a muszlim vallást az életben maradáshoz.

Bem József ugyanis élete vége felé, törökországi menekülésekor felvette az iszlám hitet. Bayer nem fejti ki, miért lett Bem muszlim. A Múlt-Kor történelmi portál igen: "Az oroszok a lengyel emigránsok kiadatásáért még nagyobb diplomáciai akciót indítottak, mint Bécs a magyarokért. A törökök a lengyeleket Sumlába telepítették, s mert az iszlám hit a kiadatás ellen védelmet jelentett, Bem is áttért." Tehát az orosz fenyegetés miatt tért át Bem. Ezt Bayer azonban ma, úgy tűnik, nem látja aktuálisnak.

Bayer beszélt a Békemenetről is: tart provokációról, egy embert pedig fel is jelentett, aki a lelövésével fenyegette. 'A Békemenetet hat éve próbálják lejáratni, besározni, mert az ott jelen lévő tömeggel nem tudnak mit kezdeni" jelentette ki a Magyar Érdemrend-kitüntetett Bayer.

Hozzászólások