szerző:
hvg.hu

A társelnök a párt egyetértése nélkül tárgyalt visszalépésekről.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Az Index úgy tudja, az LMP társelnöke, Hadházy Ákos a párt támogatása nélkül tárgyalt az MSZP-vel az ellenzéki visszalépésekről. A Fideszből a trafikmutyi idején kilépett szekszárdi politikus az Index szerint azt akarta elérni, hogy Szekszárdon indulhasson egyéniben, ezért megpróbált az LMP nevében olyan egyéb visszalépésekről szóló felajánlásokat is tenni az MSZP-nek, amihez nem volt felhatalmazása. A pártban többször hivatalosan is figyelmeztették emiatt.

Hadházynak végül sikerült elérnie, hogy a körzetében az MSZP-s Harangozó Tamás visszalépjen a javára, de korábban az is felmerült, hogy ő lépjen vissza az MSZp-s politikus javára, aki egyébként nyíltan támogatja a Paksi Atomerőmű bővítését, amelynek ellenzése az LMP egyik legmarkánsabb programpontja.

A lap úgy tudja, Hadházy ellen emiatt már a választások előtt megindult egy etikai vizsgálat a párton belül, aminek az lett az eredménye, hogy az ügyét a fegyelmi bizottsághoz utalták. Ez a testület szombaton tárgyalja az ügyet.

Hadházy a lapnak vasárnap urnazárás előtt azt mondta, jelenleg ez a legkevésbé fontos kérdés az életében. Az LMP-ben többféle verziót is látnak a helyzet megoldására: vagy kizárják Hadházyt, vagy ő lép ki, vagy elkezdődik a párton belül egy belső harc.

Hadházy egyébként végül nem tudott nyerni a szekszárdi válsztókerületben, a választások eredményének megismerése után pedig bejelentette lemondását az LMP társelnöki posztjáról. Hétfőn azt mondta, Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette a visszalépést fontolgatókat, ezért sem lépett vissza több LMP-s jelölt. Schiffer András ezt tagadta.

Budapesten egyébként öt választókerületben is az a helyzet állt elő, hogy az MSZP-Párbeszéd, a DK vagy az Együtt jelöltjei akár nyerhettek is volna, ha az LMP nem indít ott jelöltet és a szavazók átszavaznak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Csődöt jelentett Amerika egyik legendás bolthálózata

Csődöt jelentett Amerika egyik legendás bolthálózata

Ujj Mészáros Károly: Mindig érdekesebb, amikor lehetetlennek tűnik valami

Ujj Mészáros Károly: Mindig érdekesebb, amikor lehetetlennek tűnik valami

Orbán egykori támogatója nem szeretné, ha a migrációról szólna az EP-választás kampánya

Orbán egykori támogatója nem szeretné, ha a migrációról szólna az EP-választás kampánya

Túszejtés miatt kiürítették a kölni pályaudvart

Túszejtés miatt kiürítették a kölni pályaudvart

Megszavazták: vége a lakástakarékok állami támogatásának

Megszavazták: vége a lakástakarékok állami támogatásának

Két órát kell sorban állni a Fundamenta ügyfélszolgálatán

Két órát kell sorban állni a Fundamenta ügyfélszolgálatán