szerző:
Gergely Zsófia
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az állami Klebelsberg Központ tankerületi igazgatója kérte fel, hogy tartson beszédet egy iskolai tanévnyitón – ezzel védekezett László Tamás, mikor megbírságolták az oktatási intézményben kampányolásért. A határozatban eddig észre sem vett részlet több kérdést is felvet, hiszen a politikai pedofílián kapott fideszest állítása szerint az elvileg politikamentes oktatást sértő magatartásra pont a tankerületi igazgató bujtotta fel. Megkérdeztük a bemószerolt oktatási vezetőt, miért érezte helyesnek, hogy egy kormánypárti politikus nyissa meg a gyerekek tanévét.

Ahogy megírtuk, 200 ezer forint bírság megfizetésével büntették László Tamást, amiért az időközi polgármester-választás fidesz-KDNP-s jelöltjeként a helyi Kontyfa Középiskola, Szakiskola és Általános Iskola tanévnyitóján beszédet mondott. A választási bizottság szerint ezzel megsértette mind a választási eljárásról, mind a nemzeti köznevelésről szóló törvényt, hiszen a polgármesterségért zajló csata finisében egy oktatási intézményben kampányolt.

Az erről szóló határozat azóta nyilvános, és abban szerepel egy fordulat, ami önmagában hírértékű. A korábbi polgármesterként hatalmának visszaszerzéséért küzdő László Tamás ugyanis „érdemi védekezésként” arra hivatkozott, hogy ez nem is volt kampánybeszéd, illetve politikai beszéd. És egyébként is, az Észak-Pesti Tankerületi Központ igazgatója kérte fel őt a beszéd tartására.

Vagyis a kormányoldali politikust, aki jelenleg a kerület vezetésében nem tölt be vezetői/oktatással kapcsolatos posztot, saját állítása szerint az állami Klebelsberg Központ helyi vezetője invitálta beszédet tartani a gyerekeknek. Cikkünk megjelenésével egyidőben megkerestük Kovács Katalin tankerületi igazgatót, amint elárulja, milyen minőségben és indokkal hívta meg a fideszes politikust a diákok rendezényére, közöljük. Bár tartunk attól, hogy mire a válasza befut, lezajlik az időközi választás, ami most vasárnap lesz.

László Tamás magyarázkodása már csak azért is sántít, mert az indoklás szerint "a jelölt a rendezvényen történő részvételét és felszólalását maga is kampánytevékenységként kezelte". Ezt igazolja az is – folytatódik a szöveg –, hogy László Tamás nem a Konytfa iskolában mondta el először ugyanezt a beszédet: pár nappal korábban, augusztus 30-án sajtótájékoztatót tartott, amelyen "e kifejezetten politikai kommunikációs tevékenysége keretében ugyanazokat a gondolatokat fejtette ki, mint később" a tanévnyitón.

Természetesen azon már meg sem lepődünk, hogy pár napja a Tv2 reggeli műsorában is megszólaltatták a kampányra tekintettel, de a Vajna-tévében már a látszatra sem kell ügyelni, mint egy állami iskola esetében. Az időközi polgármesteri választás szeptember 30-án lesz, amit azért tartanak, mert Hajdu László korábbi kerületi vezetőt a DK jelöltjeként parlamenti képviselővé választották.

Szerinte nem is kampányolt. Különben is a Klik hívta oda.
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hétmilliós óvadék fejében enyhítenek a Dózsa György úti gázoló házi őrizetén

Hétmilliós óvadék fejében enyhítenek a Dózsa György úti gázoló házi őrizetén

Így készül Amerika a Brexitre

Így készül Amerika a Brexitre

Több módszer is létezik a globális felmelegedés megállítására – íme az 5 legjobbnak tűnő

Több módszer is létezik a globális felmelegedés megállítására – íme az 5 legjobbnak tűnő

Csak most vette észre a Pentagon, hogy hónapokkal ezelőtt ellopták 30 ezer katonájuk személyes adatát

Csak most vette észre a Pentagon, hogy hónapokkal ezelőtt ellopták 30 ezer katonájuk személyes adatát

Négy városban egészségtelen a levegő

Négy városban egészségtelen a levegő

Jöhet a panorámaadó Siófokon

Jöhet a panorámaadó Siófokon