szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azzal sem tudott egyetérteni, hogy az LMP nem szavazta meg a Sargentini-jelentést az EP-ben. Schiffer pedig azt mondta, nem tér vissza, bár Szabó szerint ez komolyan felmerült.

Szabó Szabolcs az Együtt színeiben szerzett mandátumot, majd a párt megszűnése után az LMP-frakcióba ült be a parlamentben, de a napokban Szél Bernadett volt társelnökkel együtt ő is távozott a pártból.

Szabó az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este azt mondta, kilépésének három oka volt: egyrészt az, hogy munkájában komolyan korlátozta az, hogy az LMP-ben ilyen komoly belharcok vannak, amelybe ő is bevonódott, noha nem párttag. Mindezt szerinte előre nem lehetett látni, hogy ilyen viszonyok uralkodnak a pártban.

Szabó elmondása szerint nem tudott egyetérteni azzal sem, hogy az LMP nem szavazta meg a Sargentini-jelentés elfogadását az EP-ben. A harmadik ok az volt, hogy

Schiffer visszatérése komolyan szóba került, és nem szerettem volna vele semmilyen módon együtt dolgozni,

mondta el. Szabó azt állítja, úgy volt, hogy tanácsadóként tér vissza Schiffer az LMP-hez, a volt pártelnök a hvg.hu-nak azonban azt mondta, esze ágában sincs visszatérni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kormánybarát kastélybirtokosok egymás közt: L. Simonék összehangolnak

Kormánybarát kastélybirtokosok egymás közt: L. Simonék összehangolnak

Így kell profitot szerezni stadionüzemeltetésből: egyházi pénzzel minden könnyebb

Így kell profitot szerezni stadionüzemeltetésből: egyházi pénzzel minden könnyebb

Ha a Facebookon vagy a Twitteren dőlne el, Trump elsöpörné Bident

Ha a Facebookon vagy a Twitteren dőlne el, Trump elsöpörné Bident