szerző:
Tetszett a cikk?

Gyerekes fake news – mondta Schiffer András arra, hogy felvetődött a pletyka, visszatér az LMP-hez. Mindössze annyi történt, hogy a napokban lepapírozzák, ahogy eddig, úgy ezt követően is az ügyvédi irodája látja el a frakciót jogi tanácsokkal. De a politikától továbbra is távol tartja magát Schiffer.

Szél Bernadett hétfőn bejelentette, kilép az LMP-ből, a parlamenti politizálást független képviselőként folytatja. Szél mellett otthagyja a frakciót Szabó Szabolcs is, aki az Együtt színeiben nyert egyéniben áprilisban.

A Népszava Szél és Szabó távozása után arról írt, hogy a párt alapítója és korábbi vezetője, Schiffer András visszatér az LMP környékére. A lap azt írta, LMP-s forrásból értesültek, Schmuck Erzsébet is azt mondta, „felmerült” a korábbi társelnök alkalmazása. Schiffer a hvg.hu kérdésére most azt mondta, esze ágába sincs visszatérni,

amit az elmúlt hetek eseményei csak megerősítettek” – tette hozzá.

A baloldali napilap hétfőn azt írta, Schiffer az LMP-frakció mellett tanácsadóként dolgozik majd tovább, azonban lapunk kérdésére most tisztázta a helyzetet Schiffer. Kategorikusan kijelentette, a visszatéréséről szóló hír nem más, mint

gyerekes fake news.

Néha úgy érzi, ha két gyerek hógolyózik, már akkor is őt látják mögötte, de nem tér vissza.

A pletyka mindössze egy szerencsétlen időbeli egyezés miatt kaphatott szárnyra, ugyanis ahogy eddig, úgy ezt követően is a Schiffer és Társai Ügyvédi Iroda látja el az LMP-frakciót jogi tanácsokkal és segítségnyújtással, a korábbi együttműködés a frakciószerződésekből rendre ki is derült.

„Az új frakció megalakulásával annyiban változott a frakció és az ügyvédi iroda kapcsolta, hogy a politikusok jogi képviseletét szerződéses kapcsolat nélkül láttuk el, ami most felmerült, az a szerződéses viszony újbóli rendezése, miközben az ügyvédi iroda eddig is a frakció rendelkezésére állt” – ecsetelte Schiffer. A napokban aláírják az új szerződést is, ez lehet a nagy „visszatérés”.

„De ez jogi tanácsadás, nincs köze a politikához” – hangsúlyozta, hozzátéve, a hétfőn frakcióból kilépő Szél Bernadettnek is az ő ügyvédi irodája segített pert nyerni a MET ellen, amiről „Szél Bernadett büszkén be is számolt közösségi oldalán”, de nyújtott már jogi segítséget Ungár Péternek és Demeter Mártának is többek között. Kérdésünkre, hogy például Ungár Péternek ad-e politikai tanácsokat, szintén nemmel felelt Schiffer,

Ungár Péter nincs rászorulva az én politikai tanácsaimra.

Amikor májusban Schiffer kilépett az LMP-ből, azt mondta, az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy Szabó Szabolcs beült a frakcióba. Megkérdeztük, most, hogy Szabó kilépett, változott-e valami. „Az utolsó csepp az utolsó csepp marad, nem változott meg a véleményem.”

Schiffer – ahogy eddig is – ezt követően is tudatosan távol tartja magát a politikától, mondta, marad politikaszemlélő ügyvéd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart

Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart

drMáriás megörökítette, ahogy Vidnyánszky kiáll az SZFE mellett

drMáriás megörökítette, ahogy Vidnyánszky kiáll az SZFE mellett

12,3 millió forintért keltek el Hitler jegyzetei

12,3 millió forintért keltek el Hitler jegyzetei