szerző:
hvg.hu

Határozati javaslatot nyújtott be Kocsis-Cake Olivio és Mellár Tamás, két P-s politikus, az „aradi vértanúkhoz méltó emlékmű felállításáról”.

A Párbeszéd már október 6-án, az aradi 13-ak emléknapján is arról írt, hogy „az aradi emlékmű egy mesterséges domb tetején álló obeliszk. Sportpályákat alakítottak ki a közvetlen közelében, a lépcsőket lelátóként használják. Ez nem méltó emlékműve a vértanúknak.” Ezért azt javasolják, hogy jövőre, a 170. évfordulóra állítsanak új emlékművet.

A benyújtott határozati javaslat szerint arra kérik a kormányt, hogy új emlékmű felállítása, illetve a jelenlegi felújítása esetén mielőbb biztosítson költségvetési forrást az aradi vesztőhelyen álló jelenlegi emlékmű helyén megvalósuló új, a vértanúk emlékéhez méltó emlékmű felállításához.

Az új emlékmű felállításáról, a jelenlegi felújításáról pedig egyeztessen a román kormánnyal. A P indoklása szerint egy új emlékű szép példája lenne a nemzeti összetartozásnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bombaüzlet az olaj feketepiaca, de kinek?

Bombaüzlet az olaj feketepiaca, de kinek?

„Szexet akarok, úgyhogy kussolj, és ne nézz rám!”

„Szexet akarok, úgyhogy kussolj, és ne nézz rám!”

Megvan az új egészségügyi államtitkár

Megvan az új egészségügyi államtitkár

A „véreskezű” szaúdi trónörökös megveszi a Manchester Unitedet?

A „véreskezű” szaúdi trónörökös megveszi a Manchester Unitedet?

Bezár és átalakul a Castro Bistro

Bezár és átalakul a Castro Bistro

Állami vezetőket is képezne a közszolgálati egyetem

Állami vezetőket is képezne a közszolgálati egyetem