szerző:
hvg.hu

Érdemes volt feltámasztani és visszahozni a választási kampány idején a TV2 Mokka című műsorában rendszeresített Igazságszérum című rovatot, az egyszeri néző itt rögtön hétfő reggel eligazítást kap a kormány aktuális "igazságáról". Ahogy április 8-a előtt innen értesülhettünk arról, hogy  meg kell akadályozni, hogy Budapestből Bécs legyen, az aktuális részből a konyha díszletben beszélgetünk-körítéssel megtudhattuk, hogy Orbán Viktor múlt héten elhangzott beszédeivel valójában fel akarta rázni a kishitű, irigykedő magyarokat.

Már az indítás tökéletes volt a csatorna kormányszócső szerepéhez: Istenes László műsorvezetőként nem kérdezett, hanem helyből állást foglalt arról, hogy „minden normálisan gondolkodó ember” mit gondol Orbán meglátásaival kapcsolatban. Majd a konyhaszéken kucorgó G. Fodor Gábor – akit a Vajna-csatorna a kormányközeli Századvég Alapítvány vezetőjeként futtat, de ő egyben a Habony-médiához tartozó 888.hu főszerkesztője – a kormányfői megmozdulásokat értelmezve a következőkre jutott, kivonatoljuk arra az esetre, nem szeretné megnézni az agymosás(i kísérletet):

  • azért a kishitűség volt a témája a miniszterelnök több, múlt heti beszédének is, mert elég volt a kishitűségből, vissza kell adni a magyarok magabiztosságát,
  • már 8 éve szerencsére van határozott víziója a magyaroknak,
  • ha fejben másodikok vagyunk, soha nem leszünk elsők,
  • ennek társadalmi szimptómája az irigység, ezért vagyunk irigyek arra, ha mások sikeresek,
  • szégyelljük a sikereinket, ami „ösztönös reflex”, ugyanis Habony médiamunkása szerint belénk nevelték,
  • a Figyelő Top200 gáláján elhangzott keresztény értékrend a bevett, az ebben a beszédben is megfogalmazódó bevándorlásellenességnek az az oka, hogy nem a bevándorlókban kell látni az EU jövőjét
  • csak az ellenzéki sajtó akarja azt sulykolni, hogy miért nem alkalmazkodunk Brüsszelhez, ahogy korábban a történelemben Moszkvához alkalmazkodtunk (ez már vékony jég a Putyin-barát jelenlegi politika miatt, így nem vitte tovább a gondolatkísérletet – a szerk.)
  • a nemzetközi visszhang igazolja: Orbán Viktor lehet az „új Európa vezetője”,
  • Orbán Viktor neve szimbólummá vált.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
“56 befolyásolta az egész életemet" – így készült Andy Vajna személyes mozifilmje

“56 befolyásolta az egész életemet" – így készült Andy Vajna személyes mozifilmje

Rendőrség: Hat főt kellett eltávolítani a Lánchídról

Rendőrség: Hat főt kellett eltávolítani a Lánchídról

Lékai Máté legjobb napja: "Nyertünk és apa lettem!"

Lékai Máté legjobb napja: "Nyertünk és apa lettem!"

Mi vár ránk a jövőben? Jóindulatú diktátor, oltalmazó isten vagy valami más?

Mi vár ránk a jövőben? Jóindulatú diktátor, oltalmazó isten vagy valami más?

Japán támadás: milyenek a 2019-es új Lexusok?

Japán támadás: milyenek a 2019-es új Lexusok?

A világ leggazdagabb 26 emberének vagyona annyi, mint a legszegényebb 3,5 milliárdnak

A világ leggazdagabb 26 emberének vagyona annyi, mint a legszegényebb 3,5 milliárdnak