szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Alapos és jó munkát végez a Budai IrgaImasrendi Kórház szerint az a cég, amely a csótányirtást végzi náluk évek óta. Az intézmény - ahol ennek ellenére hordákban járnak és a frászt hozzák a betegekre a rovarok - most válaszolt a hvg.hu kérdéseire. Bocsánatkérésről nincs benne szó.

Reagált a Budai IrgaImasrendi Kórház főigazgatósága az intézményben tapasztalt csótányinvázióval kapcsolatban három napja feltett kérdéseinkre.

Mint megírtuk: a kórház Árpád fejedelem úti szárnyában szabályos csótányhordákkal találkozott nap mint nap olvasónk. A rovarok miatt a betegek csak felkapcsolt villanynál mertek „aludni”, egy idősebb nő pedig sokkot kapott a látványtól, a nővérek reakciója azonban mindössze annyi volt: tudnak a régóta fennálló problémáról.

A kórház szerint ennek ellenére minden rendben: cikkünk megjelenése után fél nappal elküldött válaszában a főigazgatóság hosszan ecseteli, hogy az állandó rovar és kártevő-mentesítésre szerződött partnere hosszú évek gyakorlati tapasztalatával rendelkezik, országos szinten több egészségügyi, idegenforgalmi és élelmiszeripari intézményben végez rovar és kártevőirtást, ahol az elvárások speciálisak és nagyon szigorúak. 

A cég a Budai Irgalmasrendi Kórházban a szerződés szerint negyedévente végez teljes körű rovarirtást, ez legutóbb szeptember 19-én történt meg, a kórház emellett az osztályok részéről beérkező igények alapján évente még 3-4 alkalommal szokta megrendelni a szolgáltatást, amit a megrendeléstől számított 24 órán belül szokott teljesíteni a beszállító.

„Az állandó és rendkívüli a teljes épületegyüttesre kiterjedő rovarirtások mellett saját dolgozóink is soron kívül kihelyezett csótánycsapdákkal és vegyszeres megoldással azonnal reagálnak a hirtelen fennálló probléma esetén a szolgáltató érkezéséig”

– zárul a kórház válasza, amely egy szóval sem tér ki a friss problémára, illetve arra, hogy az Árpád fejedelem úti szárnyban tapasztaltak miatt elrendelték-e az említett, rendkívüli rovarmentesítést.

A főigazgatóság válaszából még valami hiányzik fájóan: hogy elnézést kérnek a betegektől a csótányok miatt átélt traumákért, kellemetlenségekért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!