szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Devizaadóssága miatt még novemberben ki akarják lakoltatni a családját a XII. kerületi házukból.

Hosszú Facebook-bejegyzésben ír arról az egykori fitneszedző és Metal Lady, hogy novemberben ki akarják lakoltatni őket. A Mérce által kiszúrt poszt szerint a végrehajtó kilátásba helyezte, hogy még a kilakoltatási moratórium előtt, tehát november 15-e előtt kilakoltathatják őket, utcára kerülhet ő és lánya.

Nem tudom pontosan, mikorra tervezi, de a perceim meg vannak számlálva.

Bíró Ica még 2017-ben a Blikknek azt mondta, ő nem bízott a devizahitelben, de rábeszélték. „„A megújulás titkai című könyvem után a kiadó nem fizette ki a szerzői díjamat, ezért is volt szükségem a hitelre. Megterveztem mindent, hogyan spórolok, míg véget nem ér a törlesztés. Forinthitelt szerettem volna, de a banknál rábeszéltek a devizára, azt állították, az a biztos. Szkeptikus voltam, de a közjegyző is győzködött, nem világosított fel a veszélyekről. Egy ideig működött, aztán már nem tudtam tovább fizetni ”

Amíg tudta, fizette a törlesztő részletet, de az durván megemelkedett egy idő után, és már nem tudott fizetni. Egy éve még bízott abban, hogy jogi úton tudja megtámadni a szerinte igazságtalanul magas tartozást, de úgy tűnik, ez nem sikerült. A fitnesz sztár az elmúlt években a devizahitelesek egyik arca volt, számos tüntetésen, kilakoltatáson megjelent, képviselte az érdeküket a médiában.

Most azonban azt írja, már majdnem üres a ház, fáj neki, hogy „ilyen becstelen, népirtó politika és életellenes jog létezhet.” Bejegyzését azzal zárja, hogy felteszi a kérdést:

Milyen élhetetlen ország lett a hazánkból?

Bízik az isteni gondviselésben és a csodában.

(A kiemelt képen Bíró Ica a baloldali ellenzék október 23-i tüntetésén, Máté Péter / HVG)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!