szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csendes, nyugodt lakóövezet volt a békásmegyeri környék, de egy törvénymódosítás mindent megváltoztatott. A helyi dohányboltban cigarettán kívül már alkoholt is árulnak.

Az ATV Heti Napló riportjában megszólal Vajgel László közös képviselő, aki azt mondta, eredetileg szó sem volt arról, hogy a dohánytermékeken kívül mást is árulnának majd a lakóövezeti üzletben, azonban a ház és a bolt közötti szerződés megkötése után pár hónappal jött az első törvénymódosítás.

Ennek értelmében pedig a 0-24-es dohányboltól lassan kocsma lett, ami teljesen megváltoztatta a környéket, egyre több lett a szemét, az italozók az utcán vizeltek, állandó lett a hangoskodás is. A lakók rendszeresen kihívják a rendőröket – hiába.

A dohányboltnak persze ez nagyon megéri, ugyanis csak 2017-ben összesen 280 millió forintot hozott össze. A Heti Napló munkatársa kereste a dohánybolt tulajdonosát, aki előbb visszahívást ígért, de órákig nem jelentkezett, majd elérhetetlenné vált.

(Meg kell jegyezni, számtalanszor előfordul verbális és fizikai erőszak is, amikor az eladók megpróbálják megértetni az italozókkal, hogy az üzlet előtt tilos az alkoholfogyasztás, eredmény nélkül.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az iráni elnök szerint Izrael likvidálta az atomtudósukat

Az iráni elnök szerint Izrael likvidálta az atomtudósukat

Orbán Viktor kétezerrel több kórházban ápoltról beszélt, mint amennyit az operatív törzs mond

Orbán Viktor kétezerrel több kórházban ápoltról beszélt, mint amennyit az operatív törzs mond

Az Európai Törvényszéken az Elios-ügy

Az Európai Törvényszéken az Elios-ügy