szerző:
hvg.hu

„Nemcsak a testet, de a szellemet is építeni akarjuk” – írta a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia oldalán Mészáros Lőrinc, amikor bejelentette, átadják a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpontot.

Erről a létesítményről Mészáros azt írta: „bővíti akadémiánk eszköztárát, a társadalmi felelősségvállalás példájául is szolgál. A sportközpont ugyanis nem egy egyszerű sportcsarnok, hanem kötelezettségvállalás. Akadémiánk hitvallása szerint ugyanis mi nemcsak labdarúgókat képzünk, hanem embereket nevelünk,

nemcsak a testet, de a szellemet is építeni akarjuk – erre szolgálnak majd az új funkciók.

Akadémistáink immár nemcsak iskolai műveltséget és labdarúgótudást kapnak, hanem lehetőséget arra, hogy felkészüljenek a testnevelő tanári pályára. A nálunk megszerzett ismereteiket, tapasztalataikat így nemcsak a pályán kamatoztathatják, hanem a nemzet szolgálatába állíthatják azáltal, hogy részesei lehetnek a mentálisan és fizikálisan egészséges, tettre, alkotásra kész generációk nevelésének.”

Mészáros szerint a konferenciaközpont helyet és lehetőséget ad az évek során megszerzett sporttudományos és szakmai tudás megosztására.

Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont
©

Szól Takács Mihály is, az akadémia igazgatója, ő a kettős életpályamodellről beszélt.

„Az alapítónk, Orbán Viktor által megfogalmazott filozófia szerint nemcsak kiváló futballistákat, hanem sikeres embereket is nevelünk, így minden korosztály azon játékosainak is adnunk kell egy alternatívát, akik labdarúgóként nem jutnak el a legmagasabb szintre. Mindennapi életünket e filozófia mentén rendeztük be, éljük és alakítjuk – ez adta az ötletet ahhoz, hogy belefogjunk ebbe a nagy ívű projektbe, egy többfunkciós csarnok megépítésébe, és ezért gondoltuk ki első pillérként a kettős életpályamodellt, melynek lényege, hogy az arra fogékony gyerekeket a testnevelő tanári pálya felé igyekszünk irányítani. Innen jött egy olyan csarnok megépítésének gondolata, amely amellett, hogy bővíti a labdarúgóképzés eszközeinek tárházát, lehetőséget teremt arra, hogy a nálunk tanuló gyermekeknek a labdarúgó-karrier mellett egy másik jövőképet is fel tudjunk mutatni. Ebben a törekvésünkben támogat minket a Testnevelési Egyetem, amely ugyan más intézményekkel is ápol hasonló jellegű kapcsolatot, de a labdarúgó-akadémiák közül a miénk lesz az első, ahol a növendékek ilyen jellegű képzést kapnak. A tervek szerint a TE tanárai, illetve az ottani, szakmai gyakorlatukat töltő hallgatók is segíthetik a Puskás Akadémia növendékeit abban, hogy felkészüljenek a tanári pályára, s mindez az egyetem PhD-képzésébe is illeszkedni fog.”

(A teljes írást a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapján találja. Kép: PFLA)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gyengül a font a dollárral és az euróval szemben

Gyengül a font a dollárral és az euróval szemben

Súlyos jogsértések miatt törlik a KEG-részvényeket a tőzsdéről

Súlyos jogsértések miatt törlik a KEG-részvényeket a tőzsdéről

Elhalasztják a szavazást a Brexit-megállapodásról

Elhalasztják a szavazást a Brexit-megállapodásról

80 éves a finn babakelengye, mely minimálisra csökkentette a csecsemőhalandóságot Finnországban

80 éves a finn babakelengye, mely minimálisra csökkentette a csecsemőhalandóságot Finnországban

Népszavazást kezdeményeztek arról, hogy a közjegyző is felbonthassa a házasságot

Népszavazást kezdeményeztek arról, hogy a közjegyző is felbonthassa a házasságot

Videó: Ömlik a láva az Etnából

Videó: Ömlik a láva az Etnából