szerző:
T. R.

A miniszterelnököt kinevették a parlamentben, majd Jakab Péter lókupecnek nevezte, amiért kizárták az ülésről.

Sneider Tamás (Jobbik) azonnali kérdést tett fel Orbánnak, a miniszterelnök luxusrepülőzése volt a téma, valamint az, hogy a legtöbb Orbánhoz hasonló ember lemond, ha ilyen kiderül róla. „És van ön, aki büszke is erre, úgy is, hogy eddig titkolta az utakat.”

Szóba került a Gruevszki-ügy, majd Sneider Orbánnak szegezte a kérdést, nem tartja-e úgy, hogy nemcsak magát, hanem az egész országot lejáratja ezzel.

Orbán Viktor válaszolt. Mindössze annyit, hogy a mentelmi bizottság megvizsgálta, nem indítanak eljárást a luxusrepülőzés ügyében.

Bátor válasz volt, meg kell hagyni.

Sneider viszonválaszában megkérdezte, hová fog repülni Orbán, ha a magyarok már nem kérnek belőle. Erre is válaszolt Orbán, folyamatosan emelkednek a bérek, ezt ismertette.

Harangozó Tamás (MSZP) is felkérdezte Orbánt, ő is a Gruevszki-ügyről. A kormányfő csak annyit mondott, az ügyben a magyar hatóságok szabályszerűen jártak el. De támogatják Macedónia NATO- és EU-tagságát. Orbán sokadjára is megköszönte Gruevszkinek, megállította a menekülteket, Soros Györgyöt is megemlítette válaszában.

Magyarország szövetségesei számíthatnak Magyarországra.

Amikor Orbán azt mondta, a menekültügyi hatóság független a kormánytól, az ellenzék kinevette Orbánt.

Vadai Ágnes (DK) is kérdezett. „Magyarország miniszterelnöke egy embercsempész”, mondta, tehát ő is a Gruevszki-ügyről kérdezett. A kormányfő megismételte, a hatóságok szabályosan jártak el az ügyben. A viszonválaszt Arató Gergely (DK) mondta el, azt javasolta Orbánnak, mivel támogatja az illegális bevándorlást, fizessen 25 százalékos különadót. A kormányfő válaszolt, senki nem követett el törvénysértést. „Önök hazudnak.” Szerinte azok támadják a kormányt, akik támogatják a migrációt.

Csárdi Antal (LMP) a devizahitelesek válságáról kérdezett. Megkérdezte Orbánt, tervezi-e a kormány, hogy segít azoknak a családoknak, akiket átvertek a bankok. A családok évében a miniszterelnök azt válaszolta, a devizahiteles csapdahelyzetről Gyurcsány Ferencet kellene megkérdeznie, egy-két sort előrejönnie a padsorokban.

Meg nem történtté nem tudja tenni senki, jómagam sem, de segíteni tudunk.

Orbán megemlítette a forintosítást, az árfolyamgátat és a végtörlesztést. Viszonválaszában Csárdi azt mondta, a jelenlegi adósokat nem érdekli, ki idézte elő a problémát, őket az érdekli, hogy a bankok átverték őket. Kérte Orbánt, támogassa az LMP törvényjavaslatát. A kormányfő válaszolt: a parlamenti bizottságokban beszéljenek erről.

Szabó Tímea (Párbeszéd) „Mi folyik itt?” címmel kérdezte Orbánt, a Gruevszki-ügy a téma. A volt macedón miniszterelnök mellett megemlíti Pharaont és Zaid Naffát is, valamint az azeri baltás gyilkost – mint Orbán szövetségeseit. „Miért tolvajok a szövetségesei? Nem szégyelli magát, hogy az országot bűnözők, terroristák paradicsomává tette?”

Orbán azzal kezdte válaszát: elvesztette a fonalat, hol az a baj, hogy kiad valakit, hol az, ha befogad. A kiadatást szerinte a bíróságok fogják megtárgyalni.

Szégyellje magát, miniszterelnök út – mondta Szabó, aki szerint ez nem volt válasz.

Viszonválaszában Orbán azt mondta, nyolcvanhatodik alkalommal mondja el, mindenki a jogszabályok szerint jár el. Szerinte terroristák nincsenek az országban. A Párbeszéd a migránspárti párt, mondta, akik így a terroristákat támogatják Orbán szerint.

Jakab Péter (Jobbik) megkérdezte Orbánt, amikor járja a vidéket, sokan attól tartanak, a Duna alacsony vízállása miatt befagy a folyó és

még a Viktor a végén megkoronáztatja magát.

Reális veszély-e ez? – tette fel a kérdést, amiért a levezető elnök figyelmeztette őt. Jakab Szent István intelmeit sorolja Orbánnak, ne lopjon, ne hazudjon, és legyen alázatos, de a Fidesz pont az ellenkezőjét csinálja a Jobbik politikusa szerint.

Orbán azt mondta, nem szép dolog, ha valaki hazudozik, de még rosszabb, ha valaki elhiszi a hazugságait.

A magyar alkotmány tiltja a koronázást.

Jakab nem tart attól, hogy Orbán megkoronáztatja magát, azonban királynak képzeli magát.

Miniszterelnök, ön nem király, csak egy közönséges lókupec.

Ezután megint figyelmeztették, elvették tőle a szót, majd az Országgyűlés kizárta a hétfői ülésről. Orbán azt mondta, a lókupec egy tisztességes szakma, meghaladja az ő képességeit. Ő nem ért a lovakhoz. Ő vezető, a vezetéshez ért, hogy mennyire, azt majd eldöntik a választók.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Karácsony leváltja a Főkertet tíz éve vezető vezérigazgatót

Karácsony leváltja a Főkertet tíz éve vezető vezérigazgatót

Marabu Féknyúz: Ne kapkodja el!

Marabu Féknyúz: Ne kapkodja el!

Bedübörgött az új Jumanji az amerikai mozikba, és kő kövön nem maradt

Bedübörgött az új Jumanji az amerikai mozikba, és kő kövön nem maradt

Januártól már új kormány irányíthatja Ausztriát

Januártól már új kormány irányíthatja Ausztriát

Kálomista Gábor megvédi a „zaklatószínház” elnevezést

Kálomista Gábor megvédi a „zaklatószínház” elnevezést

Hatéves kislány is meghalt egy Fülöp-szigeteki földrengésben

Hatéves kislány is meghalt egy Fülöp-szigeteki földrengésben