szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagykabátban ülnek a padokban a Somogy megyei Nagyberken az általános iskolások. Azért van hideg az intézményben, mert megkezdték a fűtési rendszer korszerűsítését.

A munka idejére nem zárták be a nagyberki Szász Endre Általános Iskolát, hanem az RTL Híradó információi szerint a leghidegebb időben hordozható olajradiátorokkal próbáltak fűteni, de így is hidegben tanult az intézmény mintegy 200 tanulója az elmúlt két hétben.

A kérdésre, hogy miért nem nyáron vagy az őszi szünetben cserélték ki az iskolában a fűtési rendszert, a kaposvári tankerület azt válaszolta, hogy a negyven éves épület felújítására pályázati pénzt nyert az iskola, amelyből a fűtési rendszer mellett a vizes blokkokat is felújítják, de műszaki gondok miatt az előbbi elhúzódik. "A 45 millió forintba kerülő fűtéskorszerűsítést még a fűtési szezon előtt megkezdték, de a kivitelezéskor fellépett műszaki problémák elhárítására garanciális pótmunkát kellett elrendelni, így ezekben a hetekben a radiátorokat cserélik ki a szakemberek" - közölte a híradó.

A keddi napon is csak az iskola néhány termében volt fűtés, az iskola egyik épületszárnyában lévő óvodában viszont egyáltalán nem tudtak fűteni. Az ide járó gyerekeket jövő hétig haza küldték, és csak azt a körülbelül 20 kisgyereket helyezték át egy másik épületbe, akiknek a szülei nem tudják megoldani erre a hétre a gyerekefelügyeletet.

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy csütörtökön és pénteken az iskolában tanszünet lesz, ekkor fogják befejezni a fűtőtestek lecserélését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mindent megért a Google új diktafonja, leírja, sőt szerkeszteni is egyszerű benne

Mindent megért a Google új diktafonja, leírja, sőt szerkeszteni is egyszerű benne

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját

Fődíjat kapott Chicagóban Horvát Lili filmje

Fődíjat kapott Chicagóban Horvát Lili filmje