szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ronald Lauder azt kéri Orbántól, hogy ítélje el a Heisler Andrást ábrázoló Figyelő-címlapot.

Mint arról beszámoltunk, meglehetősen ellentmondásos címlappal jelentkezett múlt héten a kormánypártivá lett Figyelő, a címoldalon a Mazsihisz-elnök Heisler András látható, amint húszezresek esnek rá. A címlapon már az izraeli nagykövet is megdöbbent, aki szerint "a címlap nem mulasztotta el, hogy burkolt és szégyenletes célzást tegyen".

A Times of Israel most azt írja, nem csak a magyarországi izraeli nagykövet fejezte ki nemtetszését a címlap miatt, hanem a New York-i központú Zsidó Világkongresszus elnöke, Ronald S. Lauder is, aki vasárnap egy levélben arra szólította fel Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy nyilvános ítélje el a Figyelő címlapján megjelent antiszemita képet.

Lauder azt írta, egy ilyen kép "egyike a zsidó személyek legősibb és legszörnyűbb karikírozásának, és nem csak a magazint, hanem egész Magyarországot nagyon rossz fényben tünteti fel". Lauder hozzátette azt is, a kép megjelentetésének ideje azért is problémás, mert egyébként is komoly figyelem irányul az antiszemitizmus fellendülésére Európa-szerte, és különösen Magyarországon.

A Zsidó Világkongresszus elnöke levelében kitért arra is, hogy miközben megérti és tiszteletben tartja a sajtószabadságot, úgy gondolja, hogy a zsidók elleni ilyen egyértelmű agresszió nyilvános és erőteljes elítélése Orbán részéről megmutatná, hogy elhatárolódik az ilyenfajta, a náci korszakot idéző gyűlölködéstől, illetve jobb színben tüntetné fel a kormányát és Magyarországot is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem a köhögés a koronavírus-fertőzöttség leggyakoribb tünete

Nem a köhögés a koronavírus-fertőzöttség leggyakoribb tünete

Még Trump igazságügyi minisztere szerint sem történt tömeges csalás az elnökválasztáson

Még Trump igazságügyi minisztere szerint sem történt tömeges csalás az elnökválasztáson

Az I. kerület szerződést bont a Demeter Szilárd vezette PIM-mel

Az I. kerület szerződést bont a Demeter Szilárd vezette PIM-mel