szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 444.hu hozzájutott egy dokumentumhoz, amelyből kiderül: az MSZP-s politikus a rendőrökkel egyeztetett.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

"19:54 órakor Molnár Zsolt képviselő a rendőrségi biztosítás parancsnokával egyeztetett arról, hogy hajlandó lebeszélni társait az épületben való tartózkodásról, annak érdekében, hogy ne kelljen a birtokvédelmi eljárás kertében született jegyzői határozatot karhatalmi erővel végrehajtani" – idézi a 444.hu cikke az MTVA december 18-án készült belső jegyzőkönyvét, amelyben az előző két nap tévészékházban megesett történéseit foglalták össze.

Ahogy akkor hírt adtunk róla, december 16-i, belvárosi tüntetés után a túlóratörvény és a kormány ellen demonstrálók egy csoportja az MTVA Kunigunda útjai székházához vonult. Az ott felszólaló ellenzéki politikusok közül többen – képviselői igazolványukat felmutatva – bementek az épületbe, és ott is éjszakáztak. Másnap – egyesek a kerítésen átmászva – többen csatlakoztak hozzájuk. Azt szerették volna elérni, hogy a közmédia tegye közzé követeléseik öt pontját. A politikusok nem mozoghattak szabadon az épületben, a stúdiókba nem engedték be őket, Hadházy Ákost és Szél Bernadettet a biztonsági őrök kidobták az ajtón. A képviselők többször kérték a rendőrség közbelépését, ez azonban elmaradt.

Az MTVA megbízott vezérigazgatója 17-én birtokvédelmi eljárást kezdeményezett Óbuda önkormányzatánál. Erről a városrész jegyzője tájékoztatta a még mindig a székházban várakozó politikusokat, és azt is közölte, hogy a helyszíni szemle lefolytatásához a rendőrség közreműködését kérheti. Az eljárásnak – írja a 444 – lehetett volna az az eredménye, hogy már nem az MTVA biztonsági őrei, hanem a rendőrök távolítják el erővel a képviselőket az épületből.

A jegyzőkönyv szerint ekkortájt jelent meg az MSZP-s Molnár Zsolt, aki arról egyeztetett a székház előtt várakozó rendőrökkel, hogy kihozza ellenzéki politikustársait, így a hatóságnak nem kell fellépnie ellenük.

A lap megkeresésére Molnár hazugságnak nevezte, hogy egyeztetett volna a rendőrség biztosításparancsnokával. "Én valóban azt gondoltam, hogy ki kellett már akkor jönni az épületből, a követelések teljesültek, az öt pontot a nemzetközi közvélemény is megismerte, nevetségessé válunk, ha bent maradunk, több ezer tüntető várt bennünket kint. Ezt képviseltem bent, és ma is úgy gondolom, hogy ez volt a helyes döntés" – magyarázta a szocialista politikus.

A 444-nek több, akkor a székházban tartózkodó képviselő is azt mondta, hogy Molnár, miután bejutott hozzájuk, kezdettől fogva arról beszélt: érdemes lenne kimenniük, mert kinn nagyon várják őket a tüntetők. A politikusok végül este hagyták el az épületet, miután szavazással így döntöttek.

A lapnak nyilatkozó egyik ellenzéki úgy emlékezett, az MTVA biztonsági osztályát vezető férfi, a jegyzőkönyvet egy kollégájával jegyző Fogl Zoltán útban kifelé megköszönte Molnárnak a közbenjárását. "Erről Molnár először azt mondta, hogy nem történt ilyen, később pedig azt, hogy ő telefonon beszélt a Klubrádióban, amikor kifelé mentek, így nem hallotta, ha bárki beszélt is hozzá, és nem is tudja, ki Fogl Zoltán biztonsági osztályvezető" – írta a 444.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Az újbudai Nyéki Imre Uszodát is bezárhatják a koronavírus-para miatt

Az újbudai Nyéki Imre Uszodát is bezárhatják a koronavírus-para miatt

WHO-főigazgató: A koronavírus világjárvánnyá is válhat

WHO-főigazgató: A koronavírus világjárvánnyá is válhat

Ismét férjhez ment a csengeri örökösnő

Ismét férjhez ment a csengeri örökösnő